Forskings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe bak spakene i den nærmeste maskinen. I maskinen i bakgrunnen får Kristiansund-ordfører Kjell Neergaard en innføring i maskinens funksjoner.

Her river minister Borten Moe rutebilstasjonen

Og ja - han har maskinførerbevis!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe fikk kjøre maskin og starte rivingen av Rutebilstasjonen i Kristiansund. Det var også startskuddet for byggetrinn én av utdanningssenteret Campus Kristiansund.

Tirsdag formiddag ved 10.30-tiden ble de første delene av den gamle Rutebilstasjonen revet. I hver sin rivemaskin fikk utdanningsminister Ola Borten Moe og ordfører i Kristiansund, Kjell Neergaard, markere starten på arbeidet.

- Unikt løft for regionen

- Dette er en av de største dagene for meg som ordfører. Det er fantastisk å få være med på dette, sa ordfører Neergaard.

Han takket Høgskolen i Molde, Fagskolen i Møre og Romsdal, vekstmiljøene, forskningsmiljøene, Kristiansund Havn og ikke minst Møre og Romsdal fylkeskommune for samarbeidet så langt.

Forskings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe har maskinførerbevis og viste at han har kjørt gravemaskin før. Etter en kjapp runde med info om rivefunksjonene på den aktuelle maskinen, var han i gang på egen hånd.

- Jeg tror nesten ikke det er mulig å overdrive betydningen av det man allerede har fått til, og det potensialet som man skaper med byggetrinn én, og det lokale engasjementet. Jeg tror potensialet fremover er veldig stort, sa Borten Moe, som ønsket lykke til med prosjektet.

- Endelig skal det skje noe fysisk her

Devoldholmen Utvikling AS' daglige leder, Kristin Haug Lund, var veldig klar for å komme i gang:

- Endelig skal det skje noe fysisk her. Endelig starter en etterspurt og lenge planlagt riving. Nå kan vi legge grunnen for et flunkende nytt og fremtidsrettet campus i sentrum av Kristiansund. Vi har jobbet lenge mot denne viktige milepælen, og det har vi gjort sammen med viktige og avgjørende samarbeidspartnere i prosjektet, sa Haug Lund.

Campus Kristiansund (CKSU) vil inneholde høyskoletilbud, fagskole, vekstmiljø for næringslivet og forskningsmiljø. CKSU skal stå ferdig i 2024.

Campus Kristiansund er et samarbeid mellom Høgskolen i Molde, Kristiansund og Nordmøre Næringsforum, Kristiansund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune. Disse aktørene eier Høgskolesenteret i Kristiansund, som vil bli erstattet av CKSU.

Powered by Labrador CMS