STOR NYHET: Manitou MRT2660E på standen til Hesselberg Maskin AS på Vei og Anlegg. Denne er ikke vist på messe før, men maskinen regnes fortsatt som en prototype.

Hesselberg med elektrisk kjempenyhet fra Manitou

HESSELBERG: Det var litt av en «storfisk» Hesselberg Maskin fikk tak i til årets Vei og Anlegg-messe!

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

FORNØYD: Salgssjef for Manitou hos Hesselberg, Thor Tveter, på plass i hytta på maskinen. Hytta er helt ny.

Her sto nemlig Manitou MRT2660E, en helelektrisk rundtomsvingende teleskoplaster på 18 tonn og maks 6 tonns løftekapasitet.

- Denne finnes det ikke maken til på markedet, men jeg regner med at våre konkurrenter er hakk i hæl, spår salgssjef Thor Tveter for Manitou i Hesselberg Maskin AS.

Storlansering senere

TRAPPER: Det er trapper på maskinen, rundt baut, for enkel adkomst.

Denne Manitou-maskinen er ikke vist på messe før, men enn så lenge må maskinen omtales som prototype. Fremdeles gjenstår litt testing og kanskje noen små justeringer, og den endelige lanseringen vil skje på Bauma i München i oktober. Tveter har ikke pris på maskinen ennå, men det kommer selvsagt til salgsstart som er rundt «Bauma-tider» til høsten. Leveringene er forventet til april 2023.

Man skal forresten ikke se bort fra at det også kommer en liten lillebror av maskinen på Bauma, maskinen MRT2260E.

Full dags drift

LYSPAKKER: Maskinen er også rigget opp ekstra med masse lys og speil.

Detaljene om maskinen vil offentliggjøres på Bauma når det gjelder kapasiteter og driftstid på batteriene etc. Men det jobbes for at maskinen skal komme med nok kapasitet for en full dags drift, er det vi får opplyst i denne omgangen.

Maskinen kan også radiostyres opptil ca. 200 meter.

Tveter sier de nye seriene rundtomsvingende Manitor-teleskoplastere er fullstendig redesignet, og at dersom de ikke hadde fått tak i den elektriske maskinen, hadde de presentert en dieselutgave som en stor nyhet. Dieselutgaven kan for øvrig også kjøres elektrisk, men da med en kabel.

- Design, sikt, komfort, støynivå inne i hytta og utenfor, kapasiteter og det hele er nytt. Jeg kjørte denne maskinen av bilen og inn til standen, og det er en følelse av å kjøre elbil, sier Tveter.

INFORMASJON: Thor Tveter (brun bukse) får instruksjoner fra Manitou-eksperter en time før Vei og Anlegg åpnet onsdag 11. mai.

Han sier hastigheten på hydraulikken samme hastighet som dieselutgavene.

Manitou MRT2660E

Vekt: 18 tonn

Maks løftekapasitet: 6 tonn

Løftehøyde: 25,9 meter

Motor: 156 hk

Girsystem: Hydrostatisk

Høyde/bredde/lengde: 3,1m/2,5m/8,08m (u/gafler)

Svingradius: 4,22m

Markhøyde: 36 cm

Hastighet: 40 km/t

.

Powered by Labrador CMS