PROFF: DiBo har eksistert i nærmere 50 år, og det belgiske selskapet har alltid fokusert på proff-markedet fremfor privatmarkedet. Produktene har også fem års garanti, også får næringsbruk.

Høytrykk på batteri og gass

- FØRST: Proffia AS melder om landets første høytrykksspyler på batteri, og med oppvarming av vann med biogass.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Bergen-baserte Proffia AS er importør av de belgiske proffmaskinene DiBo, og selskapet har en spennende nyhet for det norske markedet. En modell på hengerchassis der selve høytrykksspylingen drives av en el-motor med kraft fra et li-ion batteri som er stort nok til seks timers konstant drift. Vannet spyles med 249 bar trykk, og 15 liter i minuttet. Vanntanken på chassiset, om maskinen må kjøres uten vann tilkoblet, er på 400 liter. Anlegget kan kjøres også med varmt vann, og dette varmes med biogass som energi-kilde, noe som gir «høytrykkspakken» et meget lavt CO2-avtrykk.

- Vi er først i Norge med denne løsningen, selv om vi vet at konkurrenter jobber med tilsvarende, sier selger André Svendsen i Proffia AS og skyter inn at det har tatt tre år å utvikle denne maskinen.

Den norske importøren har hatt en maskin på demo og test hos enkelte kunder. Svendsen sier responsen er at kundene liker maskinen, men at mange lurer på tilgangen på biogass.

Powered by Labrador CMS