NY DIGPILOT: Daglig leder Erik Floberg i Gundersen & Løken demonstrerer nye DigPilot Terra.

- I utviklingen av dette har vi tenkt gaming

DIGPILOT: Leken produksjon av oppgradert Digpilot.

Publisert Sist oppdatert

DigPilot Terra heter den forbedrede utgaven av det norske maskinstyringssystemet. Terra er fortsatt under testing, men på Vei og Anlegg fikk de besøkende se en demo som ikke er så langt unna sluttproduktet.

«Gamere på Hamar»

- Det er ny og rå grafikk som kommer i Terra, sier daglig leder Erik Floberg i Gundersen & Løken som er selskapet bak DigPilot.

Den nye grafikken er utviklet av «gamere på Hamar» som Floberg kjærlig kaller utviklerne i programvareselskapet Sarepta Studio.

- Under oppsettet har vi tenkt gaming hele tiden, og det du ser på skjermen minner mye om et spill, sier Floberg.

Kule muligheter som å bytte «skin» på maskinen, er et typisk resultat av den lekne utviklingen på Hamar: Kjører du hjulgraver, har også maskinen på skjermen hjul. Er det en Kobelco, er maskinen Kolbelco-grønn.

- Funksjonalitet er selvfølgelig pri 1. Men vi tenker at dagens unge maskinførere stiller større krav til det digitale utstyret, sier Floberg og legger til:

- A propos funksjonalitet: DigPilot Terra kommer med rototilt-funksjon!

Testing, testing

Gundersen & Løken fortsetter å bruke norske leverandører også i DigPilot Terra. Sensorene leveres av elektronikkfirmaet Hapro på Jaren. Her produseres også norskdesignet hardware som inngår i systemet.

Nå skal Terra testes i Norge av Rønningen Maskin på Årnes.

- Deretter blir det utrulling litt senere i år, sier Floberg.

Powered by Labrador CMS