Volvo CE bygger banene som brukes i elektriske FIA World Rallycross Championchip. Den elektriske bilen som er i lufta er en del av et «Construction-team» som deltar i serien. NB: Bildet er ikke fra Hell.
Volvo CE bygger banene som brukes i elektriske FIA World Rallycross Championchip. Den elektriske bilen som er i lufta er en del av et «Construction-team» som deltar i serien. NB: Bildet er ikke fra Hell.

Internasjonalt RX-stevne på Hell - Volvo CE er banebygger

Rallycrossbilene er elektrisk drevet. Volvos banebyggemaskiner er også av det miljøvennlige slaget.

Publisert Sist oppdatert

FIA World Rallycross Championship begynner offisielt sin elektriske løpsserie denne helgen. Det skjer på Lånkebanen, på Hell i Norge.

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) er offisiell sporbyggingspartner, og bygger banene for de nye elektriske racerbilene. Det er også Volvo som står for bilberging når det konkurreres.

Elbilene det konkurreres med har tvillingmotorer på til sammen 500kW og 880 Nm øyeblikkelig dreiemoment.

- Flytter grensene

- Transformasjonen til elektrifisering, er et spennende og viktig vendepunkt for motorsport og et vi er beæret over å spille en rolle i å bringe til den globale scenen. Vi er selv ikke fremmede for endring og har vært ledende med elektriske maskiner som driver vår egen industri fremover og flytter grensene for bærekraftige byggeløsninger med høy ytelse, sier Bill Law, sjef for merkevare, markedsføring og kommunikasjon hos Volvo CE.

Svenske Klara Andersson er mesterskapets første og eneste kvinnelige fører.
Svenske Klara Andersson er mesterskapets første og eneste kvinnelige fører.

- Samarbeidet vårt med World RX som offisiell leverandør av konstruksjonsutstyr og sporbyggingspartner gjenspeiler vår ambisjon om å øke bevisstheten om elektrisk kraft og bygge verdenen vi ønsker å leve i. Endring starter her og det er satt til å bli en adrenalindrevet revolusjon.

- Føler meg som et barn på julaften

Arne Dirks, administrerende direktør, Rallycross Promoter GmbH, sier:

- Jeg føler meg litt som et barn på julaften, for å være ærlig, og venter på å se disse banebrytende elektriske World RX-bilene kjøre for første gang. Helt siden vi tok over som mesterskapspromotor, har vi vært veldig tydelige på vårt engasjement for en mer bærekraftig fremtid, og vi har jobbet utrettelig mot denne dagen. Dette er en helt ny start for World RX, en start som vil forstyrre og transformere motorsportlandskapet ved å demonstrere det enestående potensialet til denne banebrytende nye teknologien.

Eget rallycrossteam

Arrangementet i Hell, Norge, denne helgen (13.-14. august) markerer starten på den første helelektriske sesongen for World RX. Ytterligere runder vil finne sted i Riga, Latvia (3.-4. september), Montalegre, Portugal (17.-18. september), Spa-Francorchamps, Belgia (8.-9. oktober), Catalunya, Spania (29.-30. oktober) Nürburgring, Tyskland (12.-13. november).

Et av lagene som konkurrerer heter Construction Equipment Dealer Team, og er støttet av flere uavhengige forhandlere av Volvo CE. Teamet består av den finske sjåføren Niclas Grönholm, og den svenske sjåføren Klara Andersson. Alle løpene kan sees direkte på World RXs direktestrømmingskanal RX+.

Powered by Labrador CMS