Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik (t.v.) og direktør for kontrakt og marked i utbyggingsdivisjonen i Statens vegvesen, John Atle Haugland (t.h.) ser frem til å samarbeide tett med Johan Arne Vatnan.

Johan Arnt Vatnan skal jobbe for Statens vegvesen

Tre måneder etter at han sluttet som utbyggingsdirektør i Nye Veier, er Johan Arnt Vatnan engasjert av Statens vegvesen, Utbygging.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Vatnan var som en av to utbyggingsdirektører sentral i Nye veier fra 2017 til 2021. Han hadde ansvaret for utbyggingsportefølje 1 (E6 Ulsberg – Åsen i Trøndelag, E6 Kvænangsfjellet i Troms og Finnmark og E18 Tvedestrand – Langangen i Agder og Telemark).

Statens vegvesen har inngått en avtale med MetierOEC om bistand fra Vatnan på en rekke veiprosjekter og ulike prosesser.

Lang fartstid

Vatnan har lang fartstid i bygg- og anleggsbransjen. Han har vært i ulike leder lederstillinger i Skanska Norge, Helsebygg Midt-Norge, NCC Construction, CorrOcean, NSB Bane (nå Bane Nor) og Dr.ing. A Aas-Jakobsen.

Vatnan ledet blant annet milliardutbyggingen av St. Olavs hospital.

Fornøyd utbyggingsdirektør

Utbyggingsdirektør Kjell Inge Davik i Statens vegvesen er svært godt fornøyd med å ha fått med «utbyggingsringreven» Vatnan på laget til Statens vegvesen.

- Alt vi gjør i Statens vegvesen, Utbygging skal materialisere seg i rette valg, mer vei for pengene, gode prosesser og en forenklet hverdag i prosjektene. Her vil Johan Arnts tanker og erfaringer være veldig spennende og relevante for oss, sier Davik.

Vatnan skal bidra tett inn i arbeidet til Kontrakt og marked i Utbyggingsdivisjonen. Direktør for kontrakt og marked, John Atle Haugland, ser mange muligheter for samarbeidet med Vatnan.

- Vi får inn ressursperson med svært relevant erfaring for prosjektene Statens vegvesen skal i gang med, sier Haugland.

God utvikling

Vatnan skal inn som overordnet rådgiver på flere veiprosjekter i Vegvesenet. Han skal også arbeide med å forenkle arbeidsprosesser som leder frem til kontraktsmalene til Vegvesenet.

Nordlendingen mener Statens vegvesen, Utbygging har hatt en god formutvikling siden omorganiseringen i 2020.

- Vegvesenet har brukt tiden godt. Det gjelder blant annet overgangen til totalentrepriser, anskaffelser med forhandling og tidliginvolvering av entreprenører. Det mener også flere av aktørene i anleggsbransjen, sier Vatnan.

Powered by Labrador CMS