Akobo Minerals' daglige leder Jørgen Evjen under seremonien i begynnelsen av mars.

La ned grunnstein for gullgruve

Norskeide Akobo Minerals, har lagt ned grunnstenen for Segele-gruven. Det markerte starten på selskapets neste fase mot gruvedrift og produksjon av gull.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Gruveanlegget er planlagt i drift fra siste del av 2022 og selskapet anslår en årlig produksjon på 45.000 unser gull. Med tiden kan dette øke som følge av fremtidige funn og oppgraderinger av selskapets prosessanlegg.

Akobo Minerals er primært et norskeid lete- og gruveselskap som har sin operative virksomhet i Akobo-området i Gambela-regionen i Etiopia. Selskapet er registrert i Sverige, og har ledelse med base i Norge. Selskapet er notert på børs i Oslo.

Akobo Minerals sitt uttalte langsiktige mål er å finne 1,5 – 2 millioner unser gull. I henhold til JORC-standarden som selskapet rapporterer under har selskapet kun anledning til å oppgi antatt volum, og ikke mulig salgsverdi av gullet. For tiden handles gull til rundt 1970 US dollar per unse.

Forventningene til prosjektet er store. Til stede under seremonien var Gruveminister Takele Uma, President for Gambella regionen Omod Ojulu, medlemmer av parlamentet, øvrige representanter fra Gambella regionene samt ansatte og venner.

- Jeg føler meg beæret, privilegert og stolt over å være her i dag; Beæret over å se dere alle her delta i denne seremonien; Privilegert over å ha hatt muligheten til å jobbe med Akobo Minerals i så mange år; Og stolt over alt vi har oppnådd, sa Akobo Minerals' daglige leder Jørgen Evjen under seremonien.

- Vi tror på lokal og nasjonal tilstedeværelse og følger til enhver tid internasjonale standarder og etikk. Vårt mål er å bli det ledende lete- og gruveselskapet i Etiopia i de kommende årene. Denne grunnstenen er et tydelig symbol på at vi er på god vei og at dette bare er begynnelsen, sa han videre.

Powered by Labrador CMS