HOLDER PÅ PLASS: Denne klypa kan leveres, eller ettermonteres, på Mecalac-modellene 6MCR (beltegraver) og 7MWR (hjulgraver). Foto: Mecalac
HOLDER PÅ PLASS: Denne klypa kan leveres, eller ettermonteres, på Mecalac-modellene 6MCR (beltegraver) og 7MWR (hjulgraver). Foto: Mecalac

Mecalac med «hydraulisk tommel»

HARD I KLYPA: Mecalac tilbyr en «hydraulisk tommel» som sitter på undersiden av stikka og monteres i innfestningen på skuffa til to av modellene.

Publisert

Modellene som kan bestilles med «tommelen» er beltegraveren 6MCR (5,7-6,1 tonn), samt hjulgraveren 7MWR (6,9-7,4 tonn), på modeller med delt bom og i offset-versjon. Klypa festes til bolten som skuffelinken er festet i, og kraften hentes via en ekstra sylinder som monteres på undersiden av stikka i maskinen. Den ekstra klypa har fire tenner i kjeften for å holde på materialet.

Redskapen er utviklet for å kunne plukke opp, for eksempel, stein som ikke passer i skuffen. Andre materialer kan selvsagt være like aktuelle for å bruke klypa, som for eksempel til å løfte en kasse, tømmerstokk eller andre ukurante størrelser. Trykket fra «tommelen» styres med en føler slik at det er stort nok til å holde på lasten, men ikke større enn nødvendig. Den ekstra klypa kan bli stående på stikka uten å komme i veien når man driver tradisjonelt gravearbeid. «Tommelen» kan leveres ferdig montert fra fabrikk, eller ettermonteres på de nevnte modellene.

Beck Maskin AS har agenturet på Mecalac i Norge.

Powered by Labrador CMS