KRAFTIGE SAKER: Produktsjef Arne Bjørkli holder et godt grep i den nye dumperhengeren på Lillestrøm. Orkel DX140 er utviklet og konstruert for de tyngste transportoppgavene. I bakgrunnen, «lillesøster» DX110.

Nådde målet, vant pris

NYHET: – For oss har det vært en langsiktig plan å kunne tilby en henger med demping som tåler en fart på 50 km/t. Nå har vi den, jublet prisvinner Arne Bjørkli i Orkel Direkte.

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Under Agroteknikk nytter det ikke å oppgi at du har en nyhet sånn uten videre. Alle «nyheter» blir nemlig ettergått av en kommisjon som enten stryker produktet, eller utroper det til offisiell nyhet. På årets Agroteknikk var det 102 offisielle nyheter. Blant disse kunne publikum stemme frem sin favoritt, og som kvikke A&T-lesere sikkert har skjønt nå: Årets vinner ble Orkel Direkte med sin 14 tonns nye dumperhenger.

– DX140 har kraftig H-ramme med fjærende aksler og fjærede drag. Hengeren leveres standard med hydraulisk fjæring på drag, fjærende aksler med 10 bolters nav, lastavhengigsventil, skvettkarm og hydraulisk bakluke, forteller Bjørkli til A&T.

Hengeren har et volum på 8,25 kubikkmeter, og tillatt nyttelast er 14 tonn. Konstruksjonen er bygget i 8mm Hardox 450 i bunn og 6 mm i sidene, med en karmhøyde på 74 cm. Tillatt totalvekt er 19.000 kg.

– Dumperen DX140 vil med sin anvendelighet og solide konstruksjon være et naturlig valg for folk som driver anleggsvirksomhet, sier Bjørkli.

Prisvinneren kan leveres med luftbrems og ABS-bremser som tilleggsutstyr.

DX140 kom til Lillestrøm med sin lillesøster på 11 tonn som også er ny (DX110).

KRAFTIGE SAKER: Produktsjef Arne Bjørkli holder et godt grep i den nye dumperhengeren på Lillestrøm. Orkel DX140 er utviklet og konstruert for de tyngste transportoppgavene.

Powered by Labrador CMS