KOMPAKT: JCB lanserte nylig 245XR, en meget kompakt korthekkgraver i 22-26 tonnsklassen. Her i typisk arbeid for en slik maskin. Foto: JCB
KOMPAKT: JCB lanserte nylig 245XR, en meget kompakt korthekkgraver i 22-26 tonnsklassen. Her i typisk arbeid for en slik maskin. Foto: JCB

Ny korthekk i 20-tonns klassen fra JCB

LANSERING: JCB lanserer korhekkgraveren 245XR i 22-26 tonnsklassen som er spekket med detaljer og det beste produsenten har innen førerkomfort.

Publisert Sist oppdatert

Lanseringen skjedde på et digitalt arrangement i slutten av september, og maskinen er en skikkelig godbit fra produsenten. Med én meter bred hytte og 40% kortere overvogn (1720 mm) enn en konvensjonell 220X-graver, har JCB tettet et hull i sortimentet.

Maskinen kan bestilles med monobom, eller med trippelbom. Stikkevalgene er 2,4 meter eller 3,0 meter. Som monobom har maskinen en rekkevidde på 9952 mm, og gravedybde på 6627 mm. Beltene kan velges fra 600 mm til 900 mm, og man kan få dozerblad montert for de som trenger dette.

Hytta

KORT: Dette er det lengste maskinen stikker ut fra beltene. Foto: JCB
KORT: Dette er det lengste maskinen stikker ut fra beltene. Foto: JCB

Førerhytta er én meter bred, og med sitt volum på 2,86 m3 er den 15% større enn forgjengeren i JS-serien. Grammer førerstol med følger med (flere valgmuligheter, blant annet med eller uten varme/kjøling i stolen), og støynivået i hytta er 69 dB(A). Multifunksjonsskjermen er 7 tommer stor.

I hytta er det lufttilførsel på 11 steder, og det er godt med muligheter for oppbevaring av klær eller mat og drikke.

Motor

Maskinen er utstyrt med en JCB Dieselmax 448 (173 hk) Steg V-motor. 4,8-literen har SCR, dieselpartikkelfilter og DOC for å klare kravene, men den klarer seg uten EGR.

Videre opplyser JCB at det er ekstra store luker for tilgang til motor og øvrig service, tross den kompakte overvognen. Levetid på luft- og hydraulikkfilter er 2000 timer, mens oljefilter skiftes hver 500. time.

JCB legger også til at det er store trappetrinn og solide gelendre rundt maskinen for å bidra til sikker bevegelse oppå maskinen.

Rosendal Maskin AS har agenturet på JCB i Norge.

Powered by Labrador CMS