HJULVERSJON: MS 5200 leveres også på hjul og er en maskin OP Systems venter seg mye av. Foto: Zemmler
HJULVERSJON: MS 5200 leveres også på hjul og er en maskin OP Systems venter seg mye av. Foto: Zemmler

OP System med agenturet på Zemmler – nytt konsept med dobbelttrommel

NY REPRESENTASJON: Ett sorteringstrinn mindre, en ferdig fraksjon mer ut. Dette er kortversjonen når daglig leder Morten Hansen i OP System AS beskriver den unike dobbeltrommelen i Zemmlers Multi Screen trommelsikt.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

BELTER: Modellen MS 5200 leveres både på belter og hjul og er den nest største trommelsikten i serien. Foto: Zemmler
BELTER: Modellen MS 5200 leveres både på belter og hjul og er den nest største trommelsikten i serien. Foto: Zemmler

Fra årsskiftet representerer OP System AS Norge den tyske sikteverkprodusenten, og det samme er tilfelle for de øvrige OP System-selskapene i Norden. Bakgrunnen for Zemmler-representasjonen er at OP System-selskapene i lang tid har hatt agenturet for knuse- og sorteringsverkprodusenten Doppstadt, og nå har Doppstadt også gått inn på eiersiden hos Zemmler. Med den nye sterke alliansen mellom de to tyske selskapene har det vært naturlig å bygge videre også på felles markedsføring i Norden.

Satser sterkt på demo

- Alt er nytt for oss når det gjelder Zemmler, men produktsortimentet betyr at vi får et meget godt supplement til Doppstadt-programmet som vi har god erfaring med, sier Morten Hansen. Covid-19 har riktignok forhindret besøk direkte på fabrikken i Tyskland, men vi har gjennomført interaktiv opplæring og kurs. Nå er vi klare for å gå i gang med introduksjonen av Zemmers omfattende produktprogram i Norge. Demomaskiner er ventet inn og vi kommer til å satse sterkt på å få disse presentert ute hos kunder, sier Hansen.

Dobbeltrommelen

Zemmlers multi-screen representerer en velutviklet teknologi hvor man med en dobbeltrommel kan sikte tre fraksjoner i ett trinn. Både indre og ytre trommel er i stål og er robust bygd.

TREKKES: Den minste av Zemmler siktemaskinene kan trekkes med personbil.
TREKKES: Den minste av Zemmler siktemaskinene kan trekkes med personbil.

En tilleggsfunksjon er at Zemmler har bygd sin trommelløsning med stor fleksibilitet slik at tromlene kan skiftes på stedet dersom man ønsker å endre massefraksjonene som tas ut.

Som individuelt ekstrautstyr leveres også enderullsmagneter for å fange opp metaller. Tromlene er videre utstyrt med sensorteknologi og elektronisk kontroll for å gi maksimal sikkerhet og optimal drift. Det er også innebygd en energisparemodus for å redusere drivstofforbruket.

De største maskinene har tromler i størrelse opp til 1500 mm og maskestørrelsen går valgfritt fra 80 mm nedover til 2 mm avhengig av hvilken maskin som velges. Maksimal siktekapasitet oppgis til 180 kubikkmeter i timen.

Mobile og stasjonære maskiner

Zemmers trommelsikter leveres både som stasjonære og mobile maskiner, og de kan leveres med elektrisk-, hybrid- eller dieselgeneratordrift. Maskinene i Multi Screen-serien behandler byggavfall, betong, grus, asfalt, tre, kompost og de gir sluttprodukter av høy kvalitet. Også fuktig og kompakt materiale kan siktes uten problemer takket være en selvgående rengjøringsbørste som kontinuerlig rengjør yttertrommelen.

MINSTE: MS 1000 er den minste av sorteringsmaskinene, men har et bredt bruksspekter. Foto: Zemmler
MINSTE: MS 1000 er den minste av sorteringsmaskinene, men har et bredt bruksspekter. Foto: Zemmler

Produktsortimentet består av mobile og stasjonære trommelsikter fra 1,8 til 3,5 tonn beregnet for små brukere og deretter maskiner som veier opp til 18 tonn og kan møte høye krav i gjenvinningsindustrien, opplyser Zemmler.

Fem stasjonære modeller

I serien stasjonære maskiner inngår fem modeller med MS1600-S som den minste og med vekt på 1800 kg. Kapasiteten med en sikteflate på 12 kvadratmeter er på 30 m3 i timen. Største stasjonære maskin MS6700-ST veier 10 tonn og har en produksjonskapasitet på 1800 m3 i timen. Mellom disse ligger modellene MS3200-ST (3500 kg) med kapasitet på 60 m3 i timen, MS4200 (400 kg) med kapasitet på 120 m3 i timen og MS5200-ST (5000 kg) med kapasitet på 150 m3 i timen.

Mobil-serien

DAGLIG LEDER: Morten Hansen i OP System AS. Foto: Espen Braata
DAGLIG LEDER: Morten Hansen i OP System AS. Foto: Espen Braata

Zemmlers mobile siktemaskiner fås både med hjul- og beltedrift. Minstemann i serien er MS1000 med vekt på 1000 kg og siktekapasitet på 20 m3 i timen. Den kan trekke med vanlig bil.

Deretter kommer MS1600 med 2 aksler og vekt på 3,5 tonn og produksjonskapasitet på 30 m3 i timen. Modellen MS3200 veier 7,5 tonn og har sikrekapasitet opptil 60 m3 i timen. Neste steg oppover er MS4200 og det Zemmler betegner som sin allround maskin. Med 2 aksler, 13.5 tonn tung og en kapasitet er siktekapasiteten opp til 120 m3 i timen. Den kan benyttes på en rekke typer anlegg og flyttes enkelt internt.

De to største maskinene er MS5200 (14,5 tonn) med kapasitet på 150 m3 i timen og MS6700 (18 tonn) som av Zemmler har fått betegnelsen «hel-proff» og sikter opptil 180 m3 i timen. Sistnevnte er bygd med tre aksler og kan leveres med både hjul og belter. Trommelen er 6,7 meter lang med diameter på 2 meter.

- Med det brede programmet vi nå får fra Zemmler, vil vi også få maskiner som er skreddersydde for anleggsgartnere og mindre entreprenører. Hele programmet er som skreddersydd for gjenvinningsindustrien, sier Morten Hansen.

Powered by Labrador CMS