FIKK GJENNOMFØRT: Per Olav Fredheim og Fredheim Maskins tradisjonsrike Oktoberdager kunne gjennomføres i 2020 da smittetrykket var lavt i denne perioden. Arrangementet var også digitalt. Foto: Klaus Eriksen

Superåret for Fredheim Maskin

REKORD: Flere faktorer spiller inn for at Fredheim Maskin AS satte rekord i omsetning og antall solgte maskiner i «koronaåret» 2020.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

KAKE: Det ble kake og belønning på de ansatte i Fredheim Maskin etter at regnskapet for 2020 var avsluttet. Foto: Fredheim Maskiin

Allerede før nyttår fikk de 29 ansatte 750.000 kroner på deling som en bonus, og nå er regnskapet for 2020 avsluttet. Omsetningen endte på 505 millioner kroner og selskapet solgte over 100 maskiner (Keestrack, Sandvik mobile verk, Rammer, Telestack, Neuenhauser og McQuaid). Begge deler er rekord, og det i et meget spesielt år.

Viktig arrangement

- Det er flere grunner til at 2020 gikk så bra. Vi har truffet med mange av modellene våre med elektrisk drift og avløftbar motorpakke. I tillegg utfyller leverandørene våre hverandre godt med hensyn til produkter. Vi har ikke hatt noen smittet (midten av mars), og dermed sluppet å stenge hele eller deler av virksomheten. I oktober var også smittetrykket lavt slik at vi kunne gjennomføre våre Oktoberdager både fysisk og digitalt, og dette medførte et godt salg. Når dette er sagt, har det vært mange utfordringer på grunn av covid-19 også for oss, blant annet med leveranser og reisevirksomhet, sier daglig leder Per Olav Fredheim.

- Vi har samtidig stor medfølelse med de personer og bedrifter som er blitt hardt rammet av den pågående pandemien, sier Fredheim videre.

Stengt ute

Spesielt reiserestriksjoner til Sverige har det vært utfordrende å håndtere. Fredheim Maskin har nemlig et svensk selskap under samme navn, og med flere av de samme agenturene. I vinter har hverken Per Olav Fredheim eller noen av hans kollegaer i Norge eller Sverige, hatt anledning til å krysse grensen til nabolandet.

Keestrack er det store agenturet for Fredheim Maskin, og har bidratt til voldsom vekst de siste 15 årene. For kort tid siden ble det kjent at Keestrack har kjøpt Goldoni som produserer maskiner og utstyr mot landbruket. Per Olav Fredheim sier i en kommentar at det ikke er aktuelt å gå inn på landbruksmarkedet nå, for all energi og innsats legges på knuse- og siktemarkedene. På lengre sikt vil han imidlertid ikke utelukke at selskapet vil vokse ved å gå inn også på andre markeder.

Powered by Labrador CMS