VEI OG ANLEGG: Her fra 2018-arrangementet. I mai arrangeres Vei og Anlegg på nytt, men da inne i utstillingshallene på Lillestrøm.

Vårflom av messer og konferanser

VÅRSLIPP: På 40 dager til våren arrangeres tre av Norges største anleggsmesser og konferanser.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det blir et skikkelig oppsamlingsheat av anleggsarrangementer til våren: Arctic Entrepreneur i The Qube på Gardermoen 5.-7. april, MEFA 2022 på Forus travbane i Stavanger 6.-8. mai og Vei og Anlegg i Norges Varemesser-hallene i Lillestrøm 11.-14. mai. I denne perioden er det i tillegg påske!

Grunnen til at spesielt MEFA i Stavanger og Vei og Anlegg i Lillestrøm kommer så tett, er at arrangør Maskingrossisternes Forening (MGF) måtte flytte Vei og Anlegg til mai. Norges største anleggsutstilling skulle egentlig vært arrangert vinteren 2021, men ble flyttet til februar 2022 på grunn av pandemien. Da smittetallene økte, bestemte MGF å flytte det til mai (de flyttet på et annet MGF-arrangement hos Norges Varemesse for å få plass). Ulempen er at Vei og Anlegg kommer bare tre dager etter MEFA i Stavanger som har vært fastsatt for mange år siden».

Stor interesse

- Jeg tror og håper det ikke får så stor betydning. Noen vil kanskje velge å ikke komme til Vei og Anlegg, men samtidig er Vei og Anlegg så stort at dersom man vil ha med seg det nyeste så må man komme, sier direktør Tone Lindberg Grøstad til A&T.

BRA TRØKK SIST: MEFA Stavanger i 2019 med masse folk og god stemning.

- Fikk dere noen reaksjoner fra Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) som arrangerer Arctic Entrepreneur og MEFA 2022?

- Nei. MEF har flyttet mange av sine egne arrangementer, og de skjønner at vi måtte gjøre det. Vi har vært åpne hele veien, og de vet at vi ikke hadde noe valg. MEF var allerede informert om flyttingen før vi sendte ut pressemeldingen, sier MGF-direktøren.

Kommunikasjonssjef i MEF, Fredrik Tronhuus, sier omstendighetene gjorde at de to store maskinutstillingene så å si kommer oppå hverandre.

- Jeg merker at mange gleder seg til å vise frem maskiner og møtes igjen i bransjen. Korona stokket effektivt opp-ned på kalenderne til oss alle i anleggsbransjen, og i fremtiden er det naturligvis ikke ønskelig å legge anleggsmesser like tett som MEFA og Vei og Anlegg ble i år. Det ble få datoer for MGF å velge blant, så det er stor forståelse for at det viktigste er å komme tilbake til å samle bransjen. Det er tett og godt samarbeid mellom MEF og MGF om messene i anleggsbransjen, sier Tronhuus.

I APRIL: Arctic Entrepreneur fra 2020. Etter et par avlysninger/utsettelser, er det klart for Arctic Entrepreneur igjen kommende april

Fullbooket

Selv om arrangementene kommer tett som hagl og potensielt kunne ødelagt litt for hverandre, er det imidlertid bemerkelsesverdig stor interesse for alle. Arctic Entrepreneur i april melder om 98 påmeldte firmaer som skal ha stand, og det er smekk fullt. Syv firmaer står på venteliste.

MEFA i Stavanger er det også fullbooket, og 90 ulike bedrifter står på utstillerlisten. Etter at Vei og Anlegg la sitt arrangement tre dager etter MEFA i Stavanger, fikk de to avbestillinger.

Vei og Anlegg er selvfølgelig også fullbooket med 185 ulike utstillere på listen. 40-50 firmaer står på venteliste. Ettersom det er så kort tid mellom Vei og Anlegg og MEFA, kan det være utfordrende å flytte utstyr fra den ene messen til den andre. Lindberg Grøstad i MGF sier store maskiner vil være krevende å få inn i hallene, fordi riggingen er i full gang og standene i Lillestrøm bygges opp samtidig som utstillingen i Stavanger gjennomføres. Mindre maskiner kan det være mulig å få inn, men hun sier utstillerne må ta kontakt for å planlegge logistikken.

Alle disse tre arrangementene er store i norsk sammenheng, og legger man til at Utleiekonferansen arrangeres på Gardermoen 31. mars og at Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse (NNBA) arrangeres i Tromsø 10.-12. juni, skal det være rikelig med muligheter til å få med seg bransjerelaterte møteplasser og utstyrsnyheter utover våren og sommeren i år.

Powered by Labrador CMS