Veiteknisk institutt feirer 50 år og har i år gått til anskaffelse av helelektriske VW ID. Buzz som ny målebil.

Veiteknisk Institutt feirer 50 år

Veiteknisk Institutt startet i 1973 som et laboratorium for asfaltentreprenører, 50 år senere er VTI et kompetansesenter for forskning og utvikling, kvalitetskontroll og dokumentasjon av asfalt.

I år er det 50 år siden Asfaltindustriens Laboratorium så dagens lys. Dette var starten på det som i dag er Veiteknisk institutt (VTI), en medlemsforening som samler aktører fra de fleste delene av veisektoren.

– Vi ser frem til mange nye år, der vi kan bidra med kompetanseutvikling, oppdrag og problemløsing innen teknologi, infrastruktur og miljø, sier daglig leder Eirik Wulvik.

Siden 1973 har VTI jobbet med utvikling, kunnskapsformidling og oppdrag, og blitt et kompetansesenter og en ressurs for både medlemmer og bransjen generelt.

Ved oppstarten var tanken å etablere et sentralt laboratorium for asfaltentreprenører. Her skulle man bygge kompetanse og utføre tjenester som var naturlig på tvers av de ulike firmaene, og etablere et fagmiljø utenfor Statens vegvesen.

Eirik Wulvik har vært daglig leder i Veiteknisk Instiutt siden 2002.

VTI har gjennom 50 år, bygget et sterkt fagmiljø med erfaring og kunnskap, som bidrar med kompetanseutvikling og problemløsing for hele verdikjeden.

– Gjennom våre ansatte, og kompetansen hos medlemmene, besitter vi i dag en enestående kunnskap knyttet til veidekker. Dette har gjort oss til en fremoverlent organisasjon med unik erfaring og vi har fått nye, innovative krefter med spisskompetanse innen sine felt. Og i september skal jubileet feires på Deichman Bjørvika, sier Eirik Wulvik.

Powered by Labrador CMS