DUMPERNYHET: Christoffer Bruserud i Machine Partner med den D’Avino DS70T som faktisk er en verdensnyhet!

Verdensnyhet hos Machine Partner

MACHINE PARTNER: Denne beltegående D’Avino-dumperen med 7 tonns nyttelast, er ikke vist før. Før på Vei og Anlegg nå!

Publisert

Maskinen kom direkte fra fabrikken i Italia og ble trygt plassert midt på standen til Machine Partner AS på Vei og Anlegg på Lillestrøm.

D’Avino DS70T

Egenvekt ink fører: 4700 kg

Nyttelast på vei: 7000 kg

Tillatt totalvekt på vei: 11.700 kg

Motor: Yanmar 73 hk (Steg V)

Volum i kasse flat/toppet: 2800 l/3600 l

Bredde: 1,8 m

Høyde: 2,75 m

Lengde: 4,47 m

Bakkeklaring: 0,33 m

Tipphøyde: 3,6 m

Kraftoverføring: Hydrostatisk

Gir: 2 fremover og 2 bakover

Hastighet: 25 km/t

El-system: 12V

Belter: L=1290, B=300, H: 827 mm

- Det var litt tilfeldig at vi fikk den hit nå, men den var akkurat klar fra fabrikken, og vi fikk den hit mandag før messen åpnet, sier Christoffer Bruserud i Machine Partner AS som har agenturet på italienske D’Avino.

Dumperen oppgis til egenvekt på 4,7 tonn (ink. fører) og har 7 tonns nyttelast, hvilket gir 11,7 tonn totalvekt for kjøring på vei. Maskinen kan registreres som kjøretøy på vei, tross de fire beltene. Den rammestyrte dumperen med oscillerende ramme, har førerplassen bak dumperkassen (se egen faktaboks for maskinen).

Nisjemarked

- Dette er et litt smalt og sært marked. Vi setter den først inn i utleieparken vår, og ser deretter på responsen. Men først må vi få registrert den for kjøring på vei, sier Bruserud.

KOST: Svenske GA Sweden med en ny kost for hjulgravere, også dette en nyhet.

Beltedumpere er endel brukt i Norge, spesielt litt ned i størrelsene, så det finnes muligheter. Bruserud påpeker imidlertid at D’Avino også har godt med alternativer innen hjulgående dumpere.

Flere nyheter

Nå var ikke den litt spesielle beltegående dumperen det eneste nye Machine Partner hadde å vise på Vei og Anlegg. Selskapet har også fått nytt agentur, SMC (Ståles Mining Construction) som er et svensk firma med svenske konstruktører, men med produksjon i andre land.

I SMC-sortimentet er det en solid serie hydrauliske slaghammere som produseres i Sør-Kores, samt magneter, rotasjonsklyper, betongtyggere, stålsakser og betong- og asfaltfreser. Mye av det sistnevnte produseres i Europa, opplyser Bruserud.

Fra en annen av Machine Partners leverandører, GA Sweden, viste den norske forhandleren en ny 1 meters bred feiekost for bruk på hjulgravemaskiner. Også denne er konstruert i Sverige, og satt i produksjon i Kina.

NYTT AGENTUR: SMC-agenturet består av hydrauliske hammere, magneter, rotasjonsklyper, betongtyggere, stålsakser og betong- og asfaltfreser.

.

Powered by Labrador CMS