ODDA: Anlegg&Transport besøkte for noen år siden fjellhallene i Odda. Da bygget Lemminkäinen nye haller. Nå har AF vunnet kontrakten om bygging av hallene 19 og 20.

AF skal bygge fjellhaller

AF Gruppen fikk kontrakten med å bygge to fjellhaller for Boliden Odda AS.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Hallene blir nummer 19 og 20 i rekken for Boliden-selskapet i Odda, og de skal benyttes som store deponihaller i fjell.

Foruten fjellhallene skal AF Gruppen bygge tilhørende adkomsttunneler.  Til sammen skal entreprenøren sprenge ut ca. 600.000 m³ fjell, samt utføre andre anleggstekniske- og bygningsmessige arbeider for å klargjøre deponiet.

«Hallprosjektet» i Odda ble nylig sendt inn, og ble tatt opp som kandidat, til to kategorier på ITA Tunneling Awards som ble arrangert i Singapore nylig. Dessverre nådde ikke det norske prosjektet opp, men det ansees uansett som meget sterkt å komme gjennom nominasjonsprosessen og ende opp som finalist i to kategorier. Les mer om Odda-prosjektet og to andre norske kandidater til ITA Tunnel Awards HER.

Byggestart for hallene 19 og 20 i Odda er planlagt i januar 2017, med ferdigstillelse sommeren 2019. Avtalens verdi er anslått til 140 millioner kroner (eks. mva).

- AF Gruppen er glad for å bli valgt av Boliden Odda til å utvide deponikapasiteten. I dette prosjektet kan vi benytte vår kompetanse og kapasitet innen bygging av tunneler og bergrom, sier Morten Grongstad, konsernsjef i AF Gruppen.

Powered by Labrador CMS