Calix satser på alkolås

Calix satser på alkolås

I 2013 blir alkolås påbudt i kommersielle kjøretøy.

Dette er bestemt gjennom et EU-direktiv, og kravet skal settes ut i livet i 2013. Årsaken er åpenbar: Færre trafikkulykker grunnet førere som kjører i påvirket tilstand. Calix påpeker i en pressemelding at påbudet får betydning for flere hundre tusen kjøretøy i Norge.

Calix AS på Sofiemyr utenfor Oslo har inngått avtale med den svenske produsenten Dignita Alcontrol om distribusjon av sistnevntes Alkolås AL5. Calix vil knytte til seg utsalgssteder, forhandlere og aktuelle monteringssteder slik at produktet kan tilbys over hele landet.

Systemet i Alkolås AL5 er bygget etter samme teknikk og ytelse som politiets håndholdte måleutstyr. Alkolåsen består av en håndenhet med display, og funksjoner som skal være enkle i bruk. Enheten er utviklet for å tåle store temperatur-variasjoner. Den har innebygd forvarming av brenselcellene, og er forberedt for integrering med GPS.

Sammen med alkolåsen tilbyr Calix også alkometerne AM-5 og AM-7 Pro. Disse har samme teknikk som alkolåsen og møter de strengeste europeiske sikkerhets- og brukerkrav.

Calix AS er en del av Calix Group AB, en stor leverandør av utstyr og rekvisita til tunge kjøretøy og person/varebiler i Sverige. I Calix Group AB inngår også Pebe AB, Calix AB og Autoform AB.

Teknisk informasjon alkolås AL-5:

Display: LCD display med fire tegn, bakgrunnsbelysning.

Måleteknikk: Elektrokjemisk sensor (brenselcelle).

Driftsfølsomhet: < 1.0 % av måleverdi/måned.

Testresultat: Vises med lysdioder, grønn eller rød.

Manipuleringsteknikk: Sensorer for temperatur, trykk og fukt.

Tid for test: Klar på 5 sekunder ved +15 ℃, test ca. 10 sekunder.

Temperaturområde, bruk: -5℃ to +65 ℃.

Vekt: 160 gram.

Mål: 130x60x28 mm.

Kontrollboks

Strømforsyning: DC 12/24V

Minne: 30.000 loggføringer.

Vekt: 180 gram.

Mål: 135x80x28 mm.

Forsiden nå