VINNERNE: Espen Blåfjelldal og Helen Austad på Valdres Mathus i Bagn i Oppland, er vinnerne av Motors kåring av Årets veimat 2016. Maten er ujålete og god, hjemmelaget og av gode råvarer. Her kan alle føle seg velkomne.
VINNERNE: Espen Blåfjelldal og Helen Austad på Valdres Mathus i Bagn i Oppland, er vinnerne av Motors kåring av Årets veimat 2016. Maten er ujålete og god, hjemmelaget og av gode råvarer. Her kan alle føle seg velkomne. (Foto: Mette Randem/ NAF)

Den beste veimaten er kåret

Se de beste spisestedene langs veiene i Norge. Er din favoritt med på listen?

Valdres Mathus vant NAF-magasinet Motors kåring av Årets veimat i 2016.

- Vi har jobbet hardt for dette, sier Espen Blåfjelldal som sammen med Helen Austad driver Valdres Mathus. - Dette er uvirkelig og fantastisk gøy.

Mathuset i Bagn var blant finalistene også i fjor, og i år nådde de altså helt til topps. På Valdres Mathus serveres «raus og ujålete mat til en god pris, uten at det fires verken på råvarene, utførelsen eller servicen.»

- Du skal blir godt tatt imot hos oss, og du skal få en god opplevelse, sier Blåfjelldal.

Nærmere 100 steder var nominert av lesere og NAFs lokalavdelinger i årets konkurranse om å bli årets spisested langs norske veier. NAF-magasinet Motor har i løpet av sommeren testet 70 av disse stedene.

I tillegg til vinneren har Motor plukket ut 13 finalister. Med fjorårets vinner, Trattoria Capri i Finnmark, og fjorårets finalister har magasinet samlet en liste på 25 gode spisesteder:

Se de 25 spisestedene her (nederst i artikkelen på motor.no).

Forsiden nå