Knut Selboe (midten) var lenge i styringsgruppen for transportkorridoren North East Cargo Link (NECL). Her sammen med Christer Troselius (t.v.) og Bjørn Amnov.
Knut Selboe (midten) var lenge i styringsgruppen for transportkorridoren North East Cargo Link (NECL). Her sammen med Christer Troselius (t.v.) og Bjørn Amnov.

Etablerer Selboe Logistikk

Knut Selboe seiler nå sin egen sjø etter 28 år i J.P. Strøm Shipping AS i Trondheim og etablerer Selboe Logistikk.

- Jeg har allerede inngått tre måneders kontrakt om prosjekter i Trondheim Havn, i tett samarbeid med markeds- og logistikksjef Rolf Aarland. Mange spennende oppgaver venter, forteller Selboe til Inside.

64 år gamle Knut Selboe har over 40 års erfaring i shippingbransjen etter at han startet karrieren i C. Lund Skipsekspedisjon. Han var innom både Nordenfjelske Dampskibsselskab og Nor-Cargo før han ble ansatt i J.P. Strøm Shipping AS. Her har han hatt ulike roller, men mesteparten av tiden som markedssjef.

De siste fire årene var han avdelingssjef for Sea-Cargos virksomhet i Trondheim/Trondheimsfjorden. Sea-Cargo overtok for flere år siden trafikken Stream-Line bygde opp. I dag er dette blitt et moderne ro/ro konsept som J. P. Strøm som agent i Trondheimsfjorden.

- Som kjent starter Sea-Cargo eget agentkontor på Skogn fra 1. januar 2013. Dette har medført at jeg har måttet se på andre muligheter i bransjen, sier Selboe som håper på en rekke logistikk-engasjementer i tiden som kommer.

Han har også jobbet tre år i prosjektet North East Cargo Link (NECL) på 40% basis. Det arbeides fortsatt med å etablere den midt-nordiske transportkorridoren som en pulsåre for import- og eksportindustrien linket mot UK/Kontinentet i vest og Russland og Asia i øst.

Selboe understreker at han hatt anledning til å observere en enorm utvikling innen bransjen. Selboe har også bred erfaring fra forenings- og organisasjonsarbeid. Han har vært styremedlem i Norsk Skipsmeglerforbund, Speditørforbundet/LTL, leder for Markedsrådet i Trondheim Havn og formann i LTL Region Midt Norge en lang periode.

Forsiden nå