Andreas Nitteberg i sitt rette element. Han kjører traller for flere kunder, hovedsakelig i østlandsområdet og hovedsakelig stykkgods/termo. At trekkvogna skal se pen ut, er en selvfølge.

Arbeidsplass, hobby, livsstil og lidenskap

- Vi har pusset på den i en uke. Innvendig og utvendig. Det er utrolig mange kriker og kroker på ei trekkvogn.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Ordene kommer fra Andreas Nitteberg som har fem Scania-trekkvogner med sitt navn, som kjører for firmaet TH Transport og Utleie AS. Selskapet har også en kranbil og diverse utleieutstyr.

Vi er på Oslo Motor Show på Norges Varemesse i Lillestrøm. En egen hall er satt av til lastebiler og konkurransen Scandinavian Truck Trophy, der man premierer lastebiler som utmerker seg på blant annet lakk og innredning. Her er Andreas på plass med sin nyeste bil, en Scania R450 pusher-trekkvogn.

Han kjøpte trekkvogna i juni 2019 etter at den hadde gått ett år i Danmark hos sin første eier. På grunn av en skade, og at lakken på skaden måtte gå et par runder på lakkeringsverksted før Andreas var fornøyd, kommer Scania-en så å si rett fra lakkeringsverkstedet til messen.

Andreas Nittebergs Scania R450 med «Uncle Sam» på bakveggen deltok på Scandinavian Truck Trophy 2019 på Norges Varemesse.

- Kom her, sier Andreas, - kjenn her på overgangene mellom fargene. Kjenner du overgangene?

- Nei, må vi innrømme.

- Da er det som det skal være. Man skal ikke kjenne overgangene. Da er det bra, sier han fornøyd.

- «Uncle Sam»-er nesten litt skummel. Det er ser ut som han peker rett på deg samme hvilken vinkel du ser ham fra, sier Andreas.

Det var verdt den ekstra lakkeringstiden for transportøren som holder til på Gardermoen i Akershus.

Uncle Sam og bussplysj

Trekkvogna var allerede påkostet mye i lakk og innredning da den ble kjøpt fra den danske transportbedriften og ble norsk.

- Jeg har byttet skiltkasse, satt på tusenmetere på taket og fått lakkert om hjørnedekslene i fronten. Ellers er den som den var, sier Andreas.

Det er bussplysj i sidekassene/-rommene også.

Bilen er lakkert hos Mosegaards Autolakering i Danmark. En pekende «Uncle Sam» er malt på bakveggen. Det er ingen ringere enn Ray Hill (Sprayhill) som har gjort jobben, en prisbelønt lakkerer som blant annet har lakkert biler for danske Henrik Guldager som har vunnet diverse priser med sine lastebiler.

Samboeren Ida-Marie Nilsen har sin del av æren for at bilen ser så bru ut som den gjør. Her er hun sammen med Andreas på Scandinavian Truck Trophy på Norges Varemesse i Lillestrøm. Det endte med pallplass.

Inne i førerhuset er det hvit innredning og blå bussplysj som gjelder. Det er veldig «in» nå med bussplysj for dem som legger ekstra med penger i innredning av lastebil.

- Jeg liker det ikke så veldig godt selv, innrømmer Andreas.

- Men det var slik da jeg kjøpte den.

Familie og venner i sving

Det er helt skofritt i førerhuset til Andreas. Han kjører i sokkelesten. – Det gjør de fleste jeg kjenner også i sine biler, sier han.

Da bilen kom fra lakkering, var det om å gjøre å få den utstillingsklar. Slekt og venner har trådt til den uken bilen sto til «shining».

På det meste var ti personer i sving samtidig på bilen. Andreas’ samboer, Ida-Marie Nilsen, har tilbrakt mange timer i garasjen sammen med sin kjære.

Hun har blant annet malt hvit tekstmaling på dekkene.

Mor Eli Nitteberg har også vært med, og pusset på arbeidsbilen.

- Det er utrolig mye jobb å stå med pensel å gjøre rent i sekskantmønstrene i fronten, sier hun til AT.no.

Andreas’ og Ida-Maries datter, Emma-Marie (1), har allerede fattet interesse for å kjøre lastebil. Men hun må vente noen år til, før hun når ned til pedalene og kan ta «lappen».

Flere generasjoner Nitteberg i lastebil

Nå er ikke Eli helt fremmed med å kjøre lastebiler og stille dem ut, hun heller. Langt derifra. Andreas er vokst opp med lastebilforeldre, og Eli har hatt lastebil utstilt på Oslo Motor Show i egen regi tidligere.

Andreas har bare fortsatt med det han er vokst opp med.

Og neste generasjon Nitteberg, Emma-Marie (1), er allerede veldig glad i lastebiler. Å stå i setet for å svinge på rattet og prøve brytere og girspak er noe av det beste hun vet.

Tiden vil vise om hun stiller med egen lastebil på utstillinger i fremtiden.

Mamma Eli Nitteberg er selvfølgelig med når sønnen deltar med bilen sin på Trophy-konkurransen. Hun har tidligere stilt ut lastebil selv på Oslo Motor Show, men nå er det Andreas' bil som gjelder.
Mange hjelpende hender tro til for at Scania-en skulle være helt ren og pen før Oslo Motor Show.

På pallen

Hvordan gikk det så med Nitteberg-trekkvogna i den harde konkurransen Scandinavian Truck Trophy 2019?

Jo, det endte med pallplass. Slått av to svenske biler som er i en helt annen prisklasse når det gjelder påkosting av bil, påbygg og henger. Men, som man da forstår, foran de fleste som deltok av svensker, nordmenn og dansker.

Powered by Labrador CMS