Ford lanserer flåtestyring

Ford lanserer flåtestyring

Ford Telematics skal kunne redusere drivstofforbruket med 20 prosent ifølge Ford. Det er Telogis, som også samarbeider med Volvo, som er valgt som fundament i Fords flåtestyringssystem.

 Ford Telematics benytter seg av «livestream data» slik at blant annet bilens posisjon, drivstofforbruk, kjørestil og tekniske funksjoner ved bilen kan ses via en datamaskin på bedriftens kontorer.

- Ford Telematics er et innovativt system. Nåtids kjøretøylokalisering og tekniske data fra bilen gjør at flåtekunder får et kraftig verktøy for å styre bilflåten med effektivt og også gi tryggere kjøring, sier Bill Frykman, leder for produktutvikling i Ford Motor Company, i en pressemelding.

Informasjonen fra Ford Telematics kan leses via en nettside fra Telogis. Til og med detaljer som vanninnhold i dieselen, lufttrykk i dekkene og om sjåføren bruker bilbelte kan leses via Telogis.

Men kommer systemet til Norge med det første? Ford opplyser i en pressemelding at Ford Telematics vil bli tilgjengelig som et forhandlerinstallert tilbud i utvalgte europeiske markeder.

AT.no spør PR og kommunikasjonsansvarlig Liz Pelling i Ford of Europe om hvem som får dette tilbudet, og får som svar:

- Det er fortsatt tidlig å svare på det. Det er etterspørselen som avgjør hvilke markeder systemet vil tilbys i.

Det er temmelig sikkert at Fords biler, så vel som andre merker, kommet til å kunne tilby flåtestyring på sine biler i hele den «vestlige verden». Spørsmålet er når, og det vil tiden vise.

Forsiden nå