Ford Ranger vant International Pick-Up Award.
Ford Ranger vant International Pick-Up Award.

Ford Ranger vant trofeet

DUBLIN (AT.no): International Pick-Up Award.

Under en prisutdeling i Dublin 5. november mottok Paul Randle, på vegne av Ford Europa, International Pick-Up Award 2013, en pris som deles ut annethvert år.

Juryformann Pieter Wieman (til høyre) delte ut prisen til Paul Randle, Global Vehicle Line Director for Ford of Europe Commercial Vehicles.
Juryformann Pieter Wieman (til høyre) delte ut prisen til Paul Randle, Global Vehicle Line Director for Ford of Europe Commercial Vehicles.

Torbjørn Eriksen, Anlegg&Transport, er norsk medlem i juryen og var til stede under utdelingen i Dublin. Årets kandidater til prisen var de helt nye kjøretøyene: Fiat Strada, Ford Ranger, Great Wall Steed, Isuzu D-Max, SsangYong Korando Sports og  Volkswagen Amarok med ny 180 hk motor og automatgir.

Alle kandidatene til prisen var samlet i Millbrook, nord for London i oktober måned. Der hadde jurymedlemmene god mulighet til å prøvekjøre de seks kandidatene på asfalt, grus og i terrenget.

Avstemmingen gav følgende resultat:

1. Ford Ranger Double Cab Pick-Up, 47 poeng (av 106 mulige),
2. Isuzu D-Max med 29 poeng.
3. Volkswagen Amarok med 17 poeng.

Amarok vant prisen i 2010, da den sist ble utdelt.

Velbalansert og velkonstruert

Kommentarer fra jurymedlemmene gir en indikasjon på hvorfor nettopp Ford Ranger stakk av med det gjeve trofeet:

- Ford Ranger er en velkonstruert pickup, med et pent interiør og en god førerposisjon. Bilens 2.2 liters TDCi motor på 150 hk, er et godt motoralternativ som responderer bra.

- Rangers fjæring er velbalansert for å tilfredsstille både on- og off-road behovene. I tillegg har bilen en av markedets beste trekk egenskaper for tilhenger.

- Nye Ford Ranger er bedre enn sin forgjenger på alle områder, bilen tilbyr noen av de beste kjøreegenskapene i segmentet, både på asfalt og i terrenget. Bilen har også et meget romslig interiør, er blant de sikreste bilene i markedet (5 stjerner i NCAP-testen), samtidig er bilen komfortabel å kjøre.

- Ford Ranger tilbyr de beste terrengegenskapene, størst nyttelast, sterkeste motor (3.2-literen 200 hk) den beste sikkerheten og det lengste lasteplanet"

- Ranger er mer effektiv på veien enn de andre med de stivere fjæringene, mer styrerespons og SHORT STROKE girskift. Inne i førerhuset virker den sporty samtidig som dashbordet omkranser føreren.

- Mens Ford Rangers kraftige utseende appellerer til bilens terrengegenskaper, er det heller ikke noe å si på bilens egenskaper når den er på landeveien. Bilens 5 stjerner i EuroNCAP-kollisjonstest må også berømmes.
Ytterligere kommentarer er vel overflødige? Ford Ranger viser seg absolutt verdig som vinner av International Pick-Up Award 2013. Den offisielle prisutdelingen fant sted under Fleet Transport Expo12, som arrangeres av A&Ts irske samarbeidspartner Fleet Transport magazine.

Global strategi

Paul Randle, Global Vehicle Line Director for Ford of Europe Commercial Vehicles mottok prisen fra juryformann Pieter Wieman. Etter å ha mottatt trofeet uttalte Paul Randle:

En fornøyd Ford-sjef Paul Randle (til venstre) sammen med juryforman Pieter Wieman og vinnerbilen.
En fornøyd Ford-sjef Paul Randle (til venstre) sammen med juryforman Pieter Wieman og vinnerbilen.

 - Å vinne dette prestisjetunge trofeet er et bevis på at vår globale strategi har lyktes. Det er også en anerkjennelse av utviklings arbeidet som er utført av våre team på tre kontinenter, ledet fra Australia. Det er med stor glede at jeg mottar dette trofeet på vegne av vårt globale team. Dette viser, sammen med Van of the Year trofeet som gikk til Ford Transit Custom, at vårt globale kjøretøy-program er en suksess og at suksessen akselererer for hvert nye One Ford produkt som lanseres. Tusen takk!

Forsiden nå