Kari Sandberg er første kvinne i sjefsstolen i EBA.
Kari Sandberg er første kvinne i sjefsstolen i EBA.

Første kvinnelige toppsjef i mannsdominert bransje

Kari Sandberg (52) er ansatt som ny administrerende direktør i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA). Det er en historisk ansettelse for EBA, som i sin over 100 år lange historie aldri har hatt en kvinnelig toppsjef.

- Det er ikke særlig spesielt å ansette en kvinnelig administrerende direktør, men det er jo et faktum at Kari Sandberg er den første kvinne som noensinne er blitt toppsjef i EBA, og entreprenørbransjen er dessverre en altfor mannsdominert bransje. Det markerer et skifte i positiv retning for hele bransjen, sier styreleder i EBA, Sven Christian Ulvatne.

Ulvatne, som til daglig er administrerende direktør i Backe Entreprenør Holding, påpeker at Sandberg først og fremst er ansatt fordi hun er den best kvalifiserte av mange gode kandidater, ikke fordi hun er kvinne. Han opplyser at styret i EBA enstemmig vedtok å tilby Sandberg stillingen som administrerende direktør.

EBA har ca. 220 medlemsbedrifter med ca. 25.000 ansatte. Medlemsbedriftene omsetter for rundt 60 milliarder kroner i året, og spenner fra landets største riksdekkende entreprenørbedrifter til mindre håndverksbedrifter og spesialentreprenører.

Solid bakgrunn

Sandberg kommer fra jobben som direktør i Trygg Trafikk, og trer inn i sin nye stilling i juni. Tidligere lederstillinger i Trygg Trafikk, Skiforeningen, LO og NSB gjør at hun går inn i stillingen med solid kunnskap om å jobbe med infrastruktur, samferdsel og sikkerhet.

- Byggenæringen står for mye av verdiskapningen i Norge, og skaper mange arbeidsplasser. Jeg ser frem til å arbeide for å sette næringen på dagsorden, jobbe mot forutsigbare og gode rammebetingelser i bransjen, samt bidra til godt samspill og samarbeid internt i foreningen og eksternt. Jeg vil få flest mulig til å trekke i samme retning for å skape lønnsomhet og gode rammebetingelser i næringen, sier Sandberg.

Vil utfordre bransjen

Styreleder Ulvatne er strålende fornøyd med ansettelsen.

- Kari har gjennom flere år i Trygg Trafikk, Skiforeningen, LO og NSB opparbeidet seg solid erfaring og nettverk innen det politiske miljøet. Hun er målbevisst og samfunnsengasjert, og har mange egenskaper som vi verdsetter høyt. I EBA er vi opptatt av å skape felles forståelse for bransjens utfordringer, og Karis personlighet vil bidra sterkt til dette, sier han.

Ulvatne understreker at Sandbergs forgjenger, Jon Sandnes, de siste seks årene har posisjonert EBA godt i bransjelandskapet.

- Vi ønsker at Kari skal fortsette dette arbeidet, men samtidig utfordre oss som bransje og forening gjennom å tenke ukonvensjonelt og annerledes, sier Ulvatne.

Forsiden nå