Juryformannen Gianenrico Griffini (t.v.) overrakte International Truck of the Year 2020-trofeet til Daimlers representant, Prof. Dr. Uwe Baake, leder for produktutvikling hos Mercedes-Benz Trucks.

Mercedes-Benz Actros - Truck of the Year 2020

Mercedes-Benz Actros vant igjen det ettertraktede «Truck of the Year»-trofeet.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Med det er Actros den mestvinnende modellen gjennom tidene, samtidig som Mercedes-Benz troner øverst på produsent-statistikken. Dette er et resultat av den tyske produsentens kontinuerlige arbeid for å utvikle både sikrere og mer effektive nyttekjøretøy. Nye Actros har en rekke forbedringer som assisterer føreren.

Under årets kåring var det spesielt tre punkter som er blitt fremhevet av de 24 jurymedlemmene, fra like mange land:

  •  Speilkameraene erstatter dagens sidespeil og er med på å gi føreren en helt annen og langt bedre oversikt langs siden av kjøretøyet.
  • Det andre punktet er den oppgraderte prediktive drivlinjekontrollen (PPC) som er blitt enda bedre og som også håndterer fartsjusteringer tilpasset veien, enten det er skarpe svinger eller rundkjøringer. Føreren har mulighet til å justere hvor kraftig bilen skal redusere hastigheten i de ulike situasjonene.
  • Siste fremhevede punkt er det nye digitale førerhuset som erstatter det konvensjonelle instrumentpanelet.

Den delvis automatiserte styringen kan i et uoppmerksomt øyeblikk hindre en ulykke. Filholdersystemet kan «overta» styringen i noen sekunder før føreren får et kraftig varsel om å ta over rattet selv.

Juryformannen Gianenrico Griffini utalte følgende ved tildelingen som skjedde på Solutrans-messen i Frankrike 20. november:

- Med introduksjonene av nye Actros har Mercedes-Benz presentert en topp moderne lastebil som vil bane vei for autonom kjøring i fremtiden.

 

STILLING LEDIG:
Truck of the Year 2020, Mercedes-Benz Actros.
Det var stor ståhei da Mercedes-Benz Actros ble kåret til International Truck of the Year 2020 i Lyon, Frankrike på kvelden 20. november på Solutrans.
Powered by Labrador CMS