Firkløveret som mandag middag møttes på Gardermoen og ble enig om Kobelco-importen til Norge. Foran fra v. adm. direktør Makoto Kato og salgsdirektør Philippe De Bourhis i Kobelco Construction Machinery Europe B.V. Bak fra v. styrelederne Robert Kvesetberg, Entrack AS og Owe Beck, Beck Maskin AS.
Firkløveret som mandag middag møttes på Gardermoen og ble enig om Kobelco-importen til Norge. Foran fra v. adm. direktør Makoto Kato og salgsdirektør Philippe De Bourhis i Kobelco Construction Machinery Europe B.V. Bak fra v. styrelederne Robert Kvesetberg, Entrack AS og Owe Beck, Beck Maskin AS.

Kobelco-thrilleren ble landet på Gardermoen

Kobelco gravemaskiner får to importører i Norge, Entrack AS, Grinder, og Beck Maskin AS, Kolbotn.

Det er klart etter at styreformann Robert Kvesetberg, Entrack, og styreformann Owe Beck, Beck Maskin, møtte adm. direktør Makoto Kato og salgsdirektør Philippe Le Bourhis i Kobelco Construction Machinery Europe B.V. på hotell ParkInn på Gardermoen mandag middag 29. juli.

Samtalene mellom de tre involverte partene har pågått en tid, og på Gardermoen-møtet ble de siste uklarhetene ryddet av veien. Tempoplanen er at salget av Kobelcos blå gravemaskiner kommer i gang i 1. kvartal 2014.

Solide familieselskap valgt

- Jeg er glad for at relanseringen av Kobelcos gravemaskiner på det norske markedet vil skje gjennom to solide familieselskap. Vi er blitt enig om at de skal dele landet mellom seg. Beck introduserte med stor suksess Kobelco i Norge tidlig i 1980-årene, og Entrack har bevist at det kan håndtere salg og deleforsyning. Firmaet har en god kundebase som danner et godt grunnlag for salg av Kobelco i Norge. En av hovedgrunnene til at disse to firmaene ble valgt, er deres lidenskap for Kobelco, sier adm. direktør Kato til AT.no.

Han understreker at Kobelcos strategi er å bygge et solid distribusjonsnett, deretter følger introduksjon og markedsføring.

- Det blir som å bygge et hus, først kommer grunnmuren (forhandlerne), deretter bygges huset.

Nytt distribusjonssenter

Etter Bauma-presentasjonen har Kobelco etablert eget Europa-selskap kun for gravemaskinsalg. Dette betyr at den japanske produsenten styrker sitt nærvær i Europa fra nye lokaler.

- Lokalene ligger ikke langt fra de gamle i Almere i Nederland, men vårt nye selskap blir 100% dedikert til gravemaskiner. I oktober kan vi også ta vårt nye, store distribusjonssenter i bruk, sier Kato.

- I tillegg vil vi lansere flere nye konvensjonelle Kobelco-modeller i 4. kvartal.

Nå legges kabalen av Beck og Entrack

Nå starter arbeidet med å forberede de norske organisasjonene på reintroduksjonen av Kobelco i Norge. Kvesetberg og Beck er skjønt enige om følgende:

- En rekke praktiske samarbeidsforhold mellom Entrack og Beck trenger nærmere gjennomgang og avklaring. Etter at importavtalen er spikret, kan dette arbeidet starte. Vi vil trenge tiden, ikke minst for å få full oversikt når det gjelder Kobelcos varslede introduksjoner av nye modeller utover høsten. Dessuten er det betryggende å vite at deleforsyningen til Europa-senteret og alle maskinmanualer er klare, før vi går i gang i markedet, understreker duoen Kvesetberg/Beck.

Fordelingen i landet

Ifølge avtalen som er inngått, vil Beck Maskin AS selge Kobelco i fylkene Telemark, Vestfold, Buskerud, Oppland, Akershus/Oslo og Østfold.

Resten av landet skal dekkes av Entrack AS, men det arbeides med et felles importselskap.

Forsiden nå