Komatsu PC4000 er faktisk bare omtrent halvparten så stor som maskinen japanerne hadde med seg for tre år siden. Men den er likevel stor. Ved siden av en PC210 blir det lett å se størrelsen.

Komatsus lille gigant

MÜNCHEN (AT.NO): Selv om den er gigantisk, er den faktisk laaaaangt mindre enn den Komatsu hadde med seg til Bauma for tre år siden.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

For tre år siden stjal Komatsu showet under Bauma med utstillingens største gravemaskin, nemlig 700-tonneren PC7000. I år har Komatsu også med seg en gigant, men PC4000 veier «bare» mellom 388 og 409 tonn, mens skuffa kan ta 22 m3.

Illustrasjon: Trond Johan Stavås

Maskinen har Komatsu-motor med effektuttak på 1875 hk som tilfredsstiller Steg IV-utslippskravene.

Husker du? Her går det galt for Bauma-giganten

Nytt er det at frontruta kommer i 19 mm ekstra forsterket glass for å beskytte føreren som styrer beistet. Det er også en ny og forbedret LED-lyspakke på maskinen som sikrer godt arbeidslys i stummende mørke. Et 360-graders kamerasystem sørger for at føreren ser alt rundt maskinen på monitoren inne i hytta.

Komatsu lanserer en ny 7,2 tonns hjullaster (WA100M‐8) på Bauma. Maskinen vil komme med opsjon på 40 km/t hydrostatisk trinnløs drift på fire hjul, og med «High Flow» hydraulikk for bruk av snøfreser eller annet oljekrevende utstyr.

Komatsu har med seg 30 maskiner til Bauma, og de blir fordelt mellom en 4000 m2 stor utstilling inne, og et demo-område på 2600 mute.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS