Latin-Amerika viktig for MAN

Latin-Amerika viktig for MAN

MAN ser ingen umiddelbar oppgang i Europa, men bra fremgang i Latin-Amerika pynter på halvårstallene.

MAN-gruppen la frem halvårstallene en dag før 1. halvår 2013 var over. Gruppens samlede omsetning ble på 7,539 milliarder euro mot 7,694 milliarder euro 1. halvår i fjor, en tilbakegang på 2%. Gruppen som helhet opplevde et tap på 10 millioner euro mot en fortjeneste på 473 millioner samme periode i fjor. Samlet ordreinngang 1. halvår i år har en verdi av 7,739 milliarder euro, mot 8,328 milliarder euro i fjor. Trøsten bør være at både omsetning og ordreinngang viser en bedring i 2. kvartal i år sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Nyttekjøretøy går bedre

Nyttekjøretøy utgjør en vesentlig del av MAN-gruppen, og kjøretøysektoren går for øyeblikket bedre enn annen virksomhet (bl.a. store dieselmotorer for maritimt og stasjonært bruk og transmisjoner). Kjøretøysektoren kan notere seg for en økning i omsetningen fra 1. halvår 2013 til 1. halvår i år. Nyttekjøretøy tjener fortsatt penger, selv om fortjenesten er lavere 1. halvår i år enn tilsvarende periode i fjor. Det er annen virksomhet som sørger for røde tall.

MAN Truck & Bus opplever en nedgang i omsetningen på 3% fra første halvår i fjor til samme periode i fjor, mens MAN Latin America opplevde en økning på 11%. Begge divisjonene hadde et bedre 2. kvartal i år sammenlignet med 2. kvartal i fjor, MAN Truck & Bus med 3% og MAN Latin America med hele 29%. MAN Latin America blir stadig viktigere for MAN-gruppen.

De som vil fordype seg ytterligere i halvårsrapporten fra MAN kan laste den ned HER.

 

Forsiden nå