Samferdselsdepartementets Arnfinn Øen (t.v.) og NLFs Geir A. Mo og Robert Aksnes samarbeider om et europeisk regelverk.
Samferdselsdepartementets Arnfinn Øen (t.v.) og NLFs Geir A. Mo og Robert Aksnes samarbeider om et europeisk regelverk.

NLF: - Naiv reaksjon mot latvisk råkjører

 Geir A. Mo vil stoppe villmennene bak lastebilrattet.

- Departementet vil vurdere vårt innspill om et felles europeisk sanksjonsregime for å stoppe villmennene, skriver den adm. direktøren i Norges Lastebileier-Forbund (NLF) på sin facebook-side.

bøtelagt for villmannskjøring

Han understreker at det er meningsløst at den latviske sjåføren som ble forrige uke fikk førerkortet tilbake for å kjøre "hjem til Latvia".

- Det betyr etter alle solemerker at han fremdeles er på jobb et eller annet sted i Norge eller Europa. Boten fikk han vel også med seg med anmodning om å betale den innen en viss tid? Lurer på om den blir betalt? Dagens reaksjonsmønster er naivt og snillistisk og må gjøres noe med for å få opp respekten for lov og orden. Derfor bør det vurderes å frata sjåførene retten til å virke som yrkessjåfør, hevder Mo som fortsetter:

- Denne retten er hjemlet i et europeisk regelverk, og da må det være mulig å lage et europeisk sanksjonsregime også. Og for at ingen skal misforstå: - Dette skal selvfølgelig også gjelde norske yrkesjåfører! Det er ikke passet som skal avgjøre straffen, men handlingen!

Forsiden nå