Takeuchi TB260 kommer til Norge like etter lanseringen på Bauma. Den nye 6-tonneren fyller et hull i programmet hos ABS Maskin AS.

Ny 6-tonner fra Takeuchi

- Denne 6-tonneren har vært etterlengtet, sier salgssjef Svein Olav Arnesen i ABS Maskin, om Takeuchi TB260.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 10 år siden.

Beltegraveren er rett rundt hjørnet, når det gjelder levering til Norge. Og den fyller et tomrom hos ABS Maskin.

- Maskinen kommer i en helt ny klasse hvor vi ikke har hatt noe tilbud tidligere. Den nærmeste var vår 5,3-tonner. Derfor har en 6-tonns beltegraver vært etterlengtet. Denne veier netto 5,6 tonn og med tiltrotor og utstyr 6 tonn, sier salgssjef Svein Olav Arnesen.

De fysiske målene på TB260 er: 2 meters bredde, 2,6 meters høyde og 5,54 meters lengde i transportstilling. Maskinen har gravedybde på 3,73 meter, vertikal gravedybde på 2,83 meter, lastehøyde på 4,11 meter, gravehøyde på 5,83 meter, maks. graveradius på 5,97 meter, og den har bomsving og pilotstyrte slangebruddsventiler. Maks. gravekraft på skuffe er 43,2 KN.

Når det gjelder hydraulikksystemet er TB260 utstyrt med 2 variable pumper som hver gir 58,3 l/min., en tannhjulspumpe (43,9 l/min) og en servopumpe (10,4 l/min). Spakene er proporsjonalstyrte, og hytta har luftkondisjonering.

Spennende hjulmaskin

TB260 til tross, den mest spennende maskinen fra Takeuchi er kanskje hjulgraveren TB295W på 9,5 tonn. Også den fikk verdensdebut på Bauma, men trolig blir den klar for markedet først til høsten.

- Vi vet foreløpig ikke så mye om denne hjulmaskinen, men den kommer i en klasse hvor tilbudene ikke er mange. Som det fremgår av bilder, er blant annet støtteben integrert i konstruksjonen, og det vil gi stor stabilitet og stødighet på utsatte plasser. Med delt bom blir det en smidig maskin på trange steder, sier salgssjef Arnesen.

Den mest spennende maskinen hos Takeuchi på Bauma var hjulgraveren TB295W, en 10-tonner som kommer til høsten.

Minigraverne

De to øvrige maskinnyhetene på Takeuchis stand i München var minimaskinene TB215R og TB216. Førstnevnte er kun utstyrt med førervern og har kort stuss. TB215R har en vekt på 1,5 tonn, men utstyrt kun med førervern, og uten hytte har den ikke det største markedet i Norge. ABS Maskin vil ha den på programmet og kan levere til dem som trenger en maskin med små mål, blant annet til innendørs graving og rivning.

Den andre minigraveren er TB216, en meget aktuell maskin på det norske markedet. Vekten er 1,7 tonn, og maskinen avløser den meget populære modellen TB016.

 

TB216 er bestselgeren fra Takeuchi og 1,7-tonneren blir en meget populær etterfølger av TB016.

 

 

Powered by Labrador CMS