ÅPNING: Adm. direktør Bjørn Hoel (t.v.) og regionssjef Øst Raymond Borgersen foran hovedinngangen til det nye bygget på Lørenskog.
AVDUKING: En skulptur skulle avdukes i forbindelse med åpningen.
AVDUKET: Skulpturen kommer til syne.
ÅPNET: Bygget er offisielt åpnet og Ragn-Sells har nytt hovedkontor.
TID TIL Å NYTE: Adm. direktør Bjørn Hoel kaster et ekstra blikk på skulpturen som veier 450 kg og er satt sammen av - selvfølgelig avfall.
KUNSTNEREN: Marcus Mars har laget skulpturen som har fått navnet Bærekraftig 2017.
UTSYN: Det skal ikke være noen tvil for besøkende i kontorlokalene hva Ragn-Sells AS driver med.
NOE Å TENKE PÅ: På en rekke glassflater flere steder i bygget er det skrevet inn små setninger.
FRA VEIEN: Det nye bygget sett fra veinen nedenfor.

Ragn-Sells inn i praktbygg

LØRENSKOG: Ragn-Sells nye hovedanlegg ble effektivt brukt på åpningsdagen fredag 15. desember.

Om formiddagen var et hundretalls gjester, kunder, leverandører og ansatte til stede i det nye og flotte anlegget på Lørenskog for offisiell åpning. Samme kveld arrangerte selskapet julebord for de ansatte i det nye hovedkvarteret.

80 millioner

Renovasjonsselskapet har investert 80 millioner kroner i det nye bygget som er reist i tilknytning til avfallsanlegget på Skårer på Lørenskog. Her legges det ingen skjul på hva selskapet driver med, for fra etasjene er det fritt utsyn til selve avfallshåndteringsområdet med avfall i hauger og maskiner i jobb.

Selve bygget har ca. 750 m i grunnflate, og med fire etasjer blir det godt med plass. 80 personer kommer til å ha sitt daglige virke i bygget.

- Vi har inntil nå vært etablert på tre ulike steder i leide lokaler. Det er fint å få eget bygg her, sier adm. direktør Bjørn Hoel til AT.no.

Største anlegget

Anlegget på Skårer er det største til Ragn-Sells i volum. Hit kommer 120.000 tonn avfall i året, sorteres og sendes ut til ulike steder. Produksjonen er normalt 300-400 tonn pr. dag, men de har ligget på 600-700 tonn på toppdager. Noe avfall sendes ut til steder i Norge, og mye går på eksport til flere markeder:

Asia – plast, papp og papir (sendes med skip i retur til Asia)

Sverige – flis og brennbart avfall

Tyskland – papp og papir

Polen – hvit spon og flis

Ragn-Sells omsetter for rundt 6 milliarder i seks ulike land. I Norge er omsetningen rundt 1,8 milliarder med alle datterselskapene medberegnet.

Forsiden nå