Gjelden og kreditorene stopper ikke Ragnar Blomquist.
Gjelden og kreditorene stopper ikke Ragnar Blomquist.

Ragnar Blomquist kjører videre

Etter å ha kjørt en rekke transportselskaper konkurs, nå sist hovedselskapet, kjører Ragnar Blomquist videre med å kjøpe tilbake trailere.

Transportkonkursene har gitt kreditorer store tap, ifølge Finansavisen nærmere 50 millioner kroner.

Verningen Eiendom (tidl. Blomquist Eiendom), som for øvrig gikk med 40 millioner kroner i underskudd i 2013, er hovedselskapet i transportimperiet til Larvik-mannen Ragnar Blomquist.

Jørgensen veltet lasset

Han forteller til Finansavisen at det i hovedsak er konkursen i Jørgensen AS som har skapt situasjonen. Før jul nektet den ene banken å være med på refinansieringen av selskapet med 40 egne trailere og 30.000 transportoppdrag årlig og en gjeld på 76 millioner kroner.

I februar i fjor gikk også Blomquist-selskapet Jas Bil konkurs, med et samlet kreditortap på 11 millioner kroner. Eiendelene fra Jas ble imidlertid videreført i Jørgensen AS.

Fortsetter

Blomquist har tatt med seg 20 bilhengere fra Jørgensen over til Bess Transport i Sverige. Før jul uttalte Blomquist til Finansavisen at han har investert 25 millioner kroner i sin nye transportvirksomhet.

Nå sier han imidlertid at det er investorene som eier transportvirksomhetene. Selv er han bare ansatt som driver av virksomheten i Blomquist Transport med over 35 trailere på veiene.

Akselererte

Fra tusenårsskiftet akselererte Ragnar Blomquist tempoet i virksomheten utenfor landets grenser. Han etablerte selskap i Polen, Tyskland, Sverige, Slovakia, og Tsjekkia, alt styrt gjennom holdingselskapet Blomquist Eiendom.

I Europa var det Blomquist-navnet som preget bilflåten.

På hjemmebane kjøpte Blomquist den norske bulktransportøren Jørgensen AS i Bærum, og som ble slått sammen med Blomquist Bulk AS.

Blomquist har sagt til oss tidligere at han trives som «europeer» og pendler mellom datterselskapene i Europa. Han var styreformann i samtlige.

Forsiden nå