Underskuddet etter skatt var på 181 millioner dollar for Northern Iron Limited, Sydvaranger Gruves morselskap, i 2014. (Foto: Hans Kristian Barbøl)
Gruva har kuttet kostnadene kraftig i løpet av året, og selve driften har ikke gått så ille. Driftsresultatet var på -22,6 millioner kroner med snittkursen fra 2014, til tross for at selskapet var tynget av halvert pris på jernmalm. Det er nedskrivninger og valutatap som trekker bunnlinja langt ned, ifølge årsmeldingen for 2014. (Foto: Hans Kristian Barbøl)

Siste frist for Sydvaranger

Tirsdag er siste frist for Sydvaranger Gruve til å få på plass en økonomisk løsning for videre drift.

Gruvedriften til Sydvaranger tapte store penger i 2014 og må ha hjelp for videre drift.

Les saken: Milliardsmell for SydvarangerNedskrivninger og valutatap gjør at gruvedriften i Sydvaranger tapte store penger i 2014.

Natt til tirsdag ba Sydvarangers morselskap Northern Iron om midlertidig stans i handelen med morselskapets aksjer på den australske børsen, der selskapet er registrert.

Avtalen med kreditorene går ut ved månedsskiftet, skriver Dagens Næringsliv. I alt 400 ansatte risikerer å miste jobben.

– Dette er en ikke helt uvanlig fremgangsmåte for å sikre arbeidsro for selskapets ledelse i påvente av viktige kunngjøringer eller prosesser, sier pressetalsmann Harald Martinsen i Sydvaranger Gruve.

De siste ukene har selskapet forhandlet med DNB, Innovasjon Norge og Tschudi Bulk Terminal om forlengelse av lån og kreditter for å sikre videre drift i tredje kvartal, melder NTB.

Mer om Sydvaranger:
Alle ned i lønn - vil redde gruvedriftenBåde ledere og medarbeidere går ned i lønn det neste halve året i Sydvaranger Gruve for å redde driften. 

Forsiden nå