Per Olav Fredheim flytter i disse dager selskapet til Spydeberg.
Per Olav Fredheim flytter i disse dager selskapet til Spydeberg.

Slik skal Fredheim og Esbjug styrke seg

1.januar overtok Fredheim Maskin bygget til Esbjug Transport i Spydeberg.

Daglig leder Kim Esbjug forteller til AT.no at dette er et ledd i et felles framstøt for å styrke posisjonen i markedet.

Flyttesjau

I disse dager er Fredheim i full gang med flytting fra lokalene i Skiptvedt, som enten selges eller leies ut, og inn i 3400 m2 store lokaler i Myrerveien 1 i Spydeberg. Bygget inneholder blant annet to vaskehaller og det meste av moderne verkstedfasiliteter.

Samarbeid

Esbjug, som har hatt transportsamarbeid med Fredheim Maskin i flere år, skal leie deler av bygget som de selv etablerte i 2007.

Kim Esbjug forteller at nabobygget dekker selskapets behov. Dette er et 1250 m2 stort lager- og verkstedbygg som Esbjug bygde i 2009.

Maskin og tipp

Enebakk-selskapet Esbjug omsatte ifjor for ca. 40 mill. kroner. Selskapet har fem biler for maskintransport i Norden og 15 tippbiler som i hovedsak går på Østlandet.

- I år skal vi satse ytterligere på maskintransport, forteller Kim Esbjug.

Eventyrlig vekst

Fredheim Maskin AS i Skiptvet har hatt en eventyrlig vekst. Eventyret startet i 1998 da Per Olav Fredheim begynte for seg selv med service og salg av brukt utstyr og reservedeler. I 2004 kom broren, Svein Fredheim, med i driften og året etter ble Fredheim Maskin AS etablert.

Selskapet tilbyr grovknusere, finknuser slagknusere og sorteringsverk. Sorteringsverkene er ryggraden. Siden Fredheim fikk agenturet i 2006 har selskapet solgt over 400 sorteringsverk i Norge. Fredheim Maskin omsatte ifjor for ca. 200 mill. kroner, en dobling på to år.

Den offisielle overtagelsen av bygget i Spydeberg markeres med et Åpen Dag-arrangement om et par uker.

 

Forsiden nå