Forventningsfulle barn fra Hakkebakkeskogen Barnehage venter på avdukningen, og varaordfører Svein Olsen i Haugesund Kommune gjør seg klar for åpenbaringen.

Verdenslansering i «lille» Haugesund

Det hører med til sjeldenhetene at en verdenslansering legges til en lokal messe i en småby. På anleggsmessa i Haugesund 23. mai skjedde det.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Da avduket Sandvik Mining and Construction Norge AS sin nye DC Dino 400 Ri radiostyrte borerigg. Sjelden har jeg sett en så glad mann som produktsjef Knut Pedersen hos Sandvik. Nå har han fått en ekte entreprenørrigg som fyller et hull i Sandviks program.

På ønskelista årevis

- Denne maskinen har stått på ønskelista mi i 10-12 år. Endelig kan vi bite fra oss mot konkurrenten (Atlas Copco) i et segment hvor de har fått vært alene, sier Knut Pedersen og legger til:

- Det beste av alt er at denne typiske entreprenørriggen som er uten hytte, kan utstyres med alt entreprenørene ønsker, for eksempel GPS eller radiomottager. Det er sjelden små borerigger gis slike muligheter.

Hurra for navnet

Pedersen er også glad for at Sandvik har tatt tilbake de gamle, gode produktnavnene som etterspørres i markedet og som entreprenørene kjennes. Nykommeren borer i en hulldiameter fra 35-76 mm, og det er klart at Vestfold Fjellboring skal ha den første maskinen.

- Det skjer imidlertid ikke før Dino 400 Ri er fraktet tilbake til Finland for en siste gjennomgang. At Sandvik likevel valgte å legge «verdenslanseringen» til Norge viser hvilken posisjon vi har hos konsernet. Norge er testmarked, og det er en tillit vi vet å ta vare på, sier Pedersen.

Avduket Dino-rigg er synliggjort for «all verden» på anleggsmessen med barnehagebarna i front. Det var stor glede hos Sandvik-selger Knut Nybø (t. h.), messegeneral og regionsjef Paul Olaf Baraas i MEF og varaordfører Svein Olsen over å få en verdenslansering ved messeåpningen.
Powered by Labrador CMS