Konseptmaskinene ble kun vist på skjerm under treffet.
Konseptmaskinene ble kun vist på skjerm under treffet.

Volvos neste konseptmaskin

ESKILSTUNA (AT.no): Volvo CE har denne uken arrangert «Innovation Forum» i Eskilstuna. Ett av høydepunktene var innblikk i den neste konseptmaskinen.

Designdirektør Stina Nilimaa Wickström fortalte om Volvos konseptmaskin.
Designdirektør Stina Nilimaa Wickström fortalte om Volvos konseptmaskin.

Den lille krabaten har ikke fått navn ennå, men Volvos femte konseptmaskin siden 2006 kommer denne gangen i minigraverserien. Maskinen har en åpen form og førerhytta minner om en lenestol i oppreist posisjon.

Sikkerheten skal være minst like god som i dagens minigravere, om ikke bedre, ble det opplyst da Volvo Construction Equipment hentet presse fra hele verden til Eskilstuna denne uken. Særlig mer informasjon fikk vi ikke, og det gjenstår å se om en minigraver med denne fasongen blir satt i produksjon.

Designdirektør Stina Nilimaa Wickström påpeker imidlertid at Volvo CE ikke utvikler konseptmaskiner bare for moro skyld og for at de skal se «rare» ut.

- Vi bruker konseptmaskinene som drivkraft, og tiden viser hvor vi ender opp. Jeg håper vi vil se spor av konseptmaskinene i Volvo-produktene etter hvert, sier hun.

Volvo CE arrangerte «Innovation Forum» for første gang denne uken. Dette er et nytt konsept der maskinprodusenten lar gjestene få innblikk i hvordan Volvo tenker mange år fremover.

Dette handler om hvilke teknologier Volvo tror på for fremtiden. Det ble også gitt informasjon om nyheter i nør fremtid, som for eksempel Steg IV-motorene som kommer i 2014.

I kommende utgave av Anlegg&Transport, som kommer i postkassen neste uke, vil vi presentere en fyldig rapport fra «Volvo Innovation Forum».

Volvo viste fram flere maskiner under Volvo Innovation Forum.
Volvo viste fram flere maskiner under Volvo Innovation Forum.

Forsiden nå