Avtalen ble signert av f.v.: Prosjektdirektør Trond Rusten i Bane NOR Eiendom, avdelingsdirektør Ove Vedvik i AF Bygg Oslo, direktør Paul-Terje Gundersen i AF Bygg Oslo og administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane NOR Eiendom.

AF Gruppen skal bygge togverksted

Bane Nor Eiendom AS har signert entreprenørkontrakt med AF Gruppen AS om bygging av et togverksted på Støren i Trøndelag.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Det nye 7500 m² store verkstedet skal stå ferdig i 2. kvartal 2022. Bane Nor Eiendom AS finansierer selv verkstedet «på rent kommersielle vilkår».

Kontrakten er på 286 millioner kroner og omfatter bygging av verkstedhall, vaskehall, administrasjonsbygg og teknisk bygg og lager.

- Denne signeringen markerer ikke bare oppstart for bygging av et moderne og fleksibelt verksted på Støren. Den betyr også at vi nå tar et nytt, viktig skritt for å realisere jernbanereformens ambisjon om et konkurransestyrt jernbanemarked. Vi har tro på at Støren vil bli et sentralt og viktig knutepunkt for norsk jernbane i fremtiden, sier administrerende direktør Jon-Erik Lunøe i Bane Nor Eiendom.

- Vi takker for tilliten og gleder oss til å gjennomføre dette spennende prosjektet i tråd med Bane Nor Eiendoms ambisjoner og forventninger. Jeg vil spesielt trekke frem at vi har mange dyktige, lokale underleverandører med på laget. Dette gir oss direkte tilgang til viktig lokalkunnskap og gjør oss godt rustet til å reagere raskt om nødvendig, sier avdelingsdirektør Ove Vedvik i AF Bygg Oslo.

Dette er ikke første gang Bane Nor Eiendom engasjerer AF Gruppen til å bygge togverksted. Entreprenøren har tidligere stått for oppføringen av Sundland verksted i Drammen og Kvaleberg verksted i Stavanger.

Powered by Labrador CMS