Administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul AS sier man ikke har noe annet valg enn å permittere slik markedet er nå.
Administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul AS sier man ikke har noe annet valg enn å permittere slik markedet er nå.

Moelven Byggmodul varsler permitteringer

Ledelsen i Moelven Byggmodul AS har i dag informert medarbeiderne om permitteringer på avdelingen på Hjellum, samt at selskapet setter i gang en større omstillingsprosess for å forbedre lønnsomheten i selskapet.

Publisert

80 medarbeidere i fabrikken på Hjellum har fått beskjed om at de kan få varsel om permittering. Permitteringslengden er ikke avklart, men det tar fort fire til seks måneder før det er realistisk å ha ordrestokk og innsatsvarer til å starte produksjonen igjen, ifølge ledelsen i Moelven.

Samtidig jobber selskapet med en kartlegging for at opp mot 20 av medarbeidere fra Hjellum kan bli overflyttet til fabrikken på Moelv i permitteringstiden.

- Dette er selvsagt en trist melding å komme med, men dessverre har vi en markedssituasjon som gjør at vi på kort sikt ikke har noe annet valg enn å permittere ved Hjellum inntil videre. Det er meget krevende tider for vår del av byggebransjen med en stor nedgang i nye prosjekter, i tillegg til at flere prosjekter er satt på vent, sier administrerende direktør Frode Henning Killi i Moelven Byggmodul AS.

Omstillingsprosess

Samtidig som selskapet må ty til permitteringer, iverksettes også en større omstillingsprosess for hele Moelven Byggmodul AS. Selskapene Moelven Byggmodul i Moelv og Hjellum ble fusjonert til ett selskap fra 2021 for å styrke konkurransekraften, men til nå har man ikke sett tilstrekkelig effekt av dette. Derfor vil det blir det satt i gang en omstillingsprosess for å hente ut flere synergier frasammenslåingen.

- Vi utelukker ikke at dette vil medføre at enkelte kan bli overtallige, samtidig som vi også har behov for å styrke nye funksjonsområder. Omfanget av dette skal det jobbes med utover høsten, og mer vil bli klart etter hvert. Vi er klar over at dette blir en krevende høst, men skal vi fortsatt ha en solid arbeidsplass å gå til, så krever det at vi gjør disse grepene nå, sier Killi.

Selskapet har et godt samarbeid med både fagforeningene og NAV for å ivareta medarbeiderne som permitteres.

- Målet er å komme tilbake til normal drift så raskt som mulig, sier Killi.

Powered by Labrador CMS