Spesialdrakter må til når man skal håndtere kjemikalier. Brannmenn i aksjon i tunnelen Vågsbygdporten natt til 5. november 2020.
Spesialdrakter må til når man skal håndtere kjemikalier. Brannmenn i aksjon i tunnelen Vågsbygdporten natt til 5. november 2020.

Øvde på flussyre-ulykke i Vågsbygdporten

Brannfolk i Kristiansand fikk natt til torsdag prøvd seg som redningsmenn ved en kjemikalielekkasje-øvelse i Vågsbygdporten.

Publisert

- Vi har trent på hva som kan skje dersom vi får et uhell med farlig gods i Vågsbygdporten. Vi har flere industribedrifter i Kristiansand som får farlig gods tilkjørt. Flussyre er veldig etsende og farlig, og en tankbil med dette stoffet blir transportert til Elkem i Vågsbygd hver tredje uke, sier byggeleder elektro Jan Øyvind Pedersen i Agder fylkeskommune.

Nyttig for brannfolkene

- For oss er dette veldig lærerikt og nyttig, forteller innsatsleder Terje Syvertsen i Kristiansandsregionen brann og redning (KBR).

- Brann kjenner vi godt, men hendelser med farlig gods kjenner vi ikke så godt til. Derfor er det nyttig med en sånn øvelse, sier Syvertsen.

Svettet seg gjennom øvelsen

En av dem som tok på seg spesialdrakt denne natten var David Pritchard. Han svettet godt i den varme drakta, men var veldig godt fornøyd med å gjøre seg kjent i tunnelen.

- Det er godt å tenke gjennom hvilke rømningsveier vi har i tunnelen, og ikke minst trene sammen med de andre i teamet.

Powered by Labrador CMS