Dette holdt ikke som lastsikring.

Anmeldt for dette

Gravemaskinbelter kuttet bånd.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Et rumensk vogntog med rumensk sjåfør ble stoppet i en kontroll ved E16 Stømner kontrollstasjon i Kongsvinger tirsdag 26. oktober.

Lasten var gravemaskinbelter. Sjåføren hadde sikret metallasten med fiberstropper uten å bruke kantbeskyttere. Resultatet var at alle båndene var skadet og at ett var røket.

Sjåføren ble anmeldt for den dårlige lastsikringen.

Beltelasten.

Det var imidlertid ikke utstyret det sto på i dette tilfellet: I vogntoget var det mange kantbeskyttere og gummimatter (for å hindre at lasten sklir når paller med last stables oppå hverandre). Disse har ikke i bruk.

Båndene som var i bruk måtte kasseres på grunn av kuttskader. Men det var veldig mange ekstra bånd på transporten, så det gikk fint å sikre lasten før videre kjøring.

- Sjåføren hadde masse lastsikringsutstyr som ikke var i bruk, så dette var helt enkelt slett arbeid av sjåføren, sier seniorinspektør Flemming Skarpnord i Statens vegvesen.

Han beskriver mottaker og avsender som seriøse aktører som tar sikkerhet på alvor. Noe alt utstyret som ikke ble brukt understreker.

Sjåføren fikk også et gebyr på 1500 kroner for å kjøre uten sikkerhetsbelte, og pålegg om å fjerne sikthindringer i førerhuset.

Powered by Labrador CMS