OktaBlock er tatt i bruk i Norge som mobil kjøretøysperre.

Lanserer nytt publikumsvern mot kjøretøy som terrorvåpen

Hörmann har utviklet en mobil kjøretøysperre som kan forenkle sikringen av publikum under arrangementer.

Publisert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Kjøretøysperren OktaBlock, som er blitt grundig testet og sertifisert etter internasjonale standarder, stopper en lastebil som prøver bryte gjennom en sperring.

- Vi er overbevist om at OktaBlock vil gjøre det enklere for arrangører å ivareta publikums sikkerhet under arrangementer som trekker mye folk, for eksempel 17. mai, idrettsarrangementer og festivaler, sier Kristin B. Hansen, markedsansvarlig i Hörmann.

Hver sperre veier mellom 350 og 450 kg, er 1,25 meter høy og har en diameter på 27 centimeter. Grunnplaten måler 80 centimeter og er konstruert slik at den kiler seg fast mellom asfalten og kjøretøyets understell ved påkjørsel.

- Kjøretøysperrene er enkle å lagre og sette ut. De kan brukes enkeltvis eller i rekker og stenge av alt fra smale innkjøringer til store, åpne plasser for biltrafikk. De tar ikke opp mye plass og slipper gjennom gående og syklende, sier Hansen.

Kristoffer Daldorff, avdelingsleder i PSS Securitas Rogaland, tror OktaBlock vil gi et godt bidrag til terrorsikring av utsatte arrangementer som trekker mye publikum.

- Vi prøvde ut OktaBlock under et publikumsarrangement på SR Bank Arena i Stavanger. De var fleksible og enkle å håndtere og det gikk fort å sette ut kjøretøysperrene og fjerne dem etter arrangementet. Vi er godt fornøyd med resultatet av testen, sier Daldorff.

Powered by Labrador CMS