Fylkesråd for transport og infrastruktur i Nordland, Monika Sande, på besøk hos Vegtrafikksentralen.

Nå blir det fotobokser i Hadsel

2022 har vært et krevende år, med en betydelig økning i antall omkomne langs veiene i Nordland.

Publisert

I Nordland fylkesråds forslag til budsjett 2023 og økonomiplan 2023-2026, ligger det sju millioner kroner til gjennomsnittsmåling (SATK) på fylkesvei 82 i Hadsel kommune.

- Prisveksten har påvirket gjennomføringen av mange av våre prosjekter. Men dette prosjektet er et relativt rimelig trafikksikkerhetsprosjekt som vil ha stor effekt, og blir startet opp allerede til neste år. Søknaden til Statens vegvesen om å få sette opp gjennomsnittsmålingen er allerede godkjent, sier fylkesråd for transport og infrastruktur, Monika Sande.

Tiltak med godt resultat

Trafikksikkerhet er prioritert inn i den Regionale transportplanen for de kommende årene. Nå følger fylkesrådet opp med å legge pengene inn i neste års budsjett og økonomiplanen for de neste fire årene.

- Dette er et viktig trafikksikkerhetsprosjekt. Selvsagt fordi vi ser en økt trafikkmengde i sommersesongen, men dette vil være viktig for alle som bor i regionen, og som opplever at det kjøres vel fort i området. Aller viktigst er nok dette uansett for de som bor langs strekningen mellom Stokmarknes og Melbu, sier Sande.

Flere trafikksikkerhetstiltak

Sande viser til at 2022 har vært et krevende år, med en betydelig økning i antall omkomne langs veiene i Nordland.

- Det setter tingene litt i perspektiv. Det er ingen hemmelighet at budsjettprosessen har vært krevende, med en prisvekst som har gjort det utfordrende å få budsjettene til å gå i hop, og prosjekter som skyves på. Dette er type trafikksikkerhetstiltaket som er dokumentert å ha stor effekt. Derfor har vi nå foreslått dette inn i økonomiplanen, og vil nokså sikkert bli vedtatt av fylkestinget i desember.

Powered by Labrador CMS