TIPPET: Lasset ble tippet i Storavatnet, uten å ha blitt veid av Statens vegvesen.

Sjåføren kjenner seg ikke igjen i Vegvesenets fremstilling

Sier han ikke fikk med seg at han skulle kjøre til kontrollveiing.

Tirsdag meldte Statens vegvesen at en sjåfør dumpet en betydelig overlast med stein foran en kontrollør som hadde bedt om at kjøretøyet skulle kjøres til angitt plass for kontrollveiing.

Sjåføren fraktet stein i tilknytning til det store veiprosjektet Sotrasambandet ved Bergen.

Til Bergens Tidende (BT) sier at han ikke oppfattet at det var en kontroll, da han ifølge Statens vegvesen ble forsøkt stoppet:

– Jeg kjører forbi bensinstasjonen ved Drotningsvik og ser at det er trafikkdirigenter som står der. Jeg ser på veien og har øyekontakt med dirigenten. Jeg ser ikke at det er noe kontroll der, sier han til avisen.

Deretter kjørte han videre til anleggsområdet ved Storavatnet, der han skulle tippe lasset.

– Jeg hadde begynt å åpne baklemmen og sto med bakenden mot vannet der steinen skulle tømmes. Så kommer det en privatbil inn på anleggsområdet, sier han videre.

Den Vegvesen-kledde kontrolløren som kom ut av bilen fikk beskjed om å fjerne seg fra området av en gravemaskinfører på grunn av HMS-reglene på stedet. 

– Da føreren av gravemaskinen sa til kontrolløren at han måtte komme seg ut derfra, tømte jeg lasset. Jeg gjorde det litt i heten av situasjonen, sier sjåføren til BT.

Ifølge Vegvesenet, skal sjåføren ha fått beskjed flere ganger om at han skulle kontrollveies på en veieplass ved Storavatnet.

– Jeg kjenner meg ikke igjen i det. Det var så mye frem og tilbake. Det sto folk i kø for å tippe. Det var også på grunn av stress. Jeg er ikke vant til at folk skriker. Da får man ikke med seg hva folk sier. Det var også bråk fra lastebilene bak, sier sjåføren videre til BT.

Han sier videre til avisen at han ikke oppfattet at det skulle være snakk om overlast, men at det gjaldt at han ikke hadde stoppet for kontroll. Han anslår at han hadde 16 tonn med stein, ikke 25 som Vegvesenets representant har anslått.

Statens vegvesen har anmeldt sjåføren etter hendelsen.

Powered by Labrador CMS