Estensmo bru på rv. 3 i Kvikne må repareres etter at en tungbil kjøre inn i brua i vinter.

Stenger riksvei 3

Mesta skal reparere bru.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 2 år siden.

Når Statens vegvesen skal reparere Estensmo bru i Østerdalen etter skader, blir riksvei 3 helt stengt på stedet. Det er ingen lokale omkjøringsmuligheter.

- Vi må skifte ut en portalbjelke over kjørebanen og forsterke noe av fagverket i stål, sier byggeleder Rolf Storsveen i Statens vegvesen.

Brua ble påkjørt i vinter og har siden vært lysregulert. Den er ikke godkjent for spesialtransport så lenge skaden ikke er utbedret.

Det går i gjennomsnitt 2153 kjøretøy over Estensmo bru i døgnet. Av dette er 37 prosent, eller 797, tunge kjøretøy.

Stengt 9.-11. august

Brua blir stengt mens de helt nødvendige utbedringsarbeidene pågår. Det skjer fra kl. 00.00 natt til tirsdag 9. august til kl. 23.59 torsdag 11. august.

Den ene portalbjelken på Estensmo bru har fått seg en trøkk og må skiftes ut.

Entreprenøren som utfører arbeidet, Mesta AS, har søkt om tre dagers stenging, men hvis det ikke skjer noe uforutsett, vil brua kunne åpnes tidligere.

- Det er dessverre ingen lokale muligheter for omkjøring i området, og Statens vegvesen beklager ulempen stengingen kan medføre. Men ved å varsle i såpass god tid, håper vi å minimere ulempene for dem det gjelder, sier byggeleder Rolf Storsveen.

Varsling på E6

Når det nærmer seg stenging av brua, blir det varslet på digitale infotavler på E6 i god avstand nord og sør for brua, ved henholdsvis Berkåk og Kolomoen.

I tillegg vil det om kort tid settes opp infoskilt på brua og i knutepunkter langs riksvei 3.

Powered by Labrador CMS