Oddvar Mathiassen er positiv til fremtiden som ny TLF-leder.
Oddvar Mathiassen er positiv til fremtiden som ny TLF-leder.

– Ingen «quick fix» for næringen

- Utfordringene i transportbransjen er mange og komplekse. Det finnes ingen "quick fix".

Publisert

Det forteller Oddvar Mathiassen, ny forbundsleder i Transport & Logistikkforbundet (TLF) til AT.no.

Lastebilsjåføren som har vært 30 år i bransjen og 11 år i Rivenes Transport AS vil jobbe tett på politikerne for å belyse hva som egentlig foregår ute på norske veier.

Uten virkning

- Vi mener at mange av tiltakene vi har sett tidligere ikke virker. Intensjonene var nok gode, men man må kjenne bransjen for å kunne gi gode råd. Vi ser stadig at det oppstår større og større avstand mellom sjåførene og fagforeningene. Vi går motsatt vei og legger mye av våre ressurser ut på veien der hvor sjåførene er, understreker Mathiassen.

Han vil jobbe aktivt opp mot det politiske miljøet både i forhold til ryddejobben bransjen selv må ta, men også i forhold til den sosiale dumpingen og alt som følger i kjølevannet av denne.

– Det var av særdeles stor viktighet å få nytt forbundsstyre på plass nå og vil være en betydelig styrking av TLF. Nå skal det utarbeides handlingsplan for veien videre, sier Mathiassen som understreker at medlemmer er viktig for alle organisasjoner, og at verving blir en viktig jobb i tiden som kommer.

Genuint verktøy

- Vi må prøve å få sjåførene til å forstå at organisering av bransjen er en av de viktigste faktorene hvis vi skal lykkes i å skape trygge og gode arbeidsplasser, forteller den nye TLF-lederen og fortsetter:

- Vi har utviklet en spennende modell for et transportregister, et verktøy for oversikt over den internasjonale transporten. Her ser vi hvem som benytter billigtransporten. Et supert verktøy for dem som driver utekontroll.

Mathiassen forteller at det er myndighetene som i dag sitter igjen med regningen for den sosiale dumpingen.

- Vi må sørge for at denne regningen tilbakeføres til dem som genererer problemene. Altså de som velger å benytte seg av dumping-transport, sier den ferske TLF-lederen Oddvar Mathiassen.

TLFs forbundsstyre

Oddvar Mathiassen, forbundsleder, Rivenes Transport AS. Styremedlemmer: Odd Reidar Grøneng, lastebilsjåfør, trafikklærer/fagkoordinator ved yrkessjåførlinjen på Alta videregående skole. Han er også engasjert i opplæringskontoret for transport og logistikkfag i Finnmark, Dagfinn Evensen, lastebilsjåfør i Litra Gass, Jonny Øen, lastebilsjåfør i Nistad Transport, Mirielle Renate Myrvang, lastebilsjåfør i Lerstadgrind Transport AS.