Leder i NCC Building Norge, Are Strøm, og administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim, Ruth Hege Havdal.

NCC bygger miljøbygg til 205 millioner

Mandag ettermiddag signerte bygg- og eiendomsutvikleren NCC kontrakt med KLP Eiendom Trondheim om bygging av Lyngården på Moholt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Etter 17 år i planleggingsskuffen hos KLP Eiendom, og seks måneder samspill med totalentreprenør, underleverandører, arkitekter og tekniske fag, blir et av Trøndelags «mest attraktive og bærekraftige kontorbygg» endelig en realitet.

Bygget bygges som passivhus med Breeam Very Good-sertifisering og blir Trondheims første kontorbygg bygget etter den nye TEK17-forskriften. Arbeidene på bygget på 14.000 kvadratmeter, til en verdi av 205 millioner kroner, starter i september 2017 og skal etter planen stå ferdig våren 2019.

- Lyngården skal bli det mest markante signalbygget langs omkjøringsaksen, med høy arkitektonisk kvalitet og gode profileringsmuligheter mot omkjøringsveien, sier Ruth Hege Havdal, administrerende direktør i KLP Eiendom Trondheim.

Bygget er 55 prosent utleid med leietakerne Schneider Electric Norge, Microchip Technology Norway og NCC.

Kjenner hverandre godt

Lyngården er det tredje miljøbygget som NCC bygger for KLP Eiendom hvor miljøfyrtårnet «Abels Hus» ble overlevert til selskapet i mars i år. Det ble klart allerede gjennom dette prosjektet at NCC hadde kompetanse å tilby på Lyngården på Moholt. Signeringen mandag 11. september kan dermed sies å være et resultat av det særdeles gode kundeforholdet NCC og KLP etablerte gjennom dette prosjektet, samspillformen og gjennom å involvere kunde og andre aktører tidlig i planleggingsfasen.

- Vi kjenner byggherren godt og har et sterkt kundeforhold gjennom tidligere prosjekter. Vi kom tidlig i gang med planleggingen av Lyngården-prosjektet sammen med kunden som har gitt oss begge flere fordeler, sier Tommy Olofsson, prosjektsjef hos NCC Building.

- De som nå skal ha ansvar for å gjennomføre «Lyngården», hadde alle sentrale roller i «Abels Hus»-prosjektet. Det er bra for både NCC og KLP Eiendom Trondheim at vi viderefører den kompetansen og erfaringen vi har fått ved å arbeide med et lignende prosjekt for den samme kunden, fortsetter Olofsson.

Tidlig involvering

- Lyngården er det tredje miljøbygget NCC bygger for KLP Eiendom Trondheim som betyr at vi har bygget tre av fem miljøbygg for selskapet, sier Haugen.

Fra februar til august 2017 utviklet NCC Lyngården-prosjektet sammen med byggherre, underentreprenører, arkitekt og tekniske fag gjennom arbeidsmetodikken «NCC Prosjektstudio». Den bygger på samarbeid og den samlede kompetansen til byggherre, entreprenører og arkitekt/rådgivere.

Bruk av samspill og tidlig involvering av entreprenørene gir stor merverdi til alle parter i prosessen, hvor også fremtidig drift av bygget får stort fokus.

- Dette er en måte å prosjektere på som vi er veldig godt fornøyd med, og som vi bruker i alle NCCs prosjekter av en viss størrelse. På denne måten blir kommunikasjonen mellom de ulike aktørene vesentlig enklere. I prosjektstudioet blir beslutningene tatt raskt, endringer grundig gjennomgått i samråd der eierskap blir hovedfokus. Å skape prosjekter i fellesskap er inspirerende, spesielt for våre yngre medarbeidere som setter pris på å delta på slike prosjektgjennomføringer, sier Olofsson.

Powered by Labrador CMS