NLF har utarbeidet en digital velgerguide som gir svar på mange samferdselsrelaterte spørsmål.
NLF har utarbeidet en digital velgerguide som gir svar på mange samferdselsrelaterte spørsmål.

Transportnæringens velgerguide

Se hva de forskjellige partiene vil gjøre med norsk transporthverdag hvis de kommer til makten i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Norges Lastebileier-Forbund (NLF) har lagt store ressurser i å samle de forskjellige partienes samferdselsrelaterte synspunkter i en oversiktlig og tydelig digital velgerguide, opplyses det i en pressemelding. Nå lanseres resultatet som skal gjøre det lettere for transportinteresserte å velge riktig den 11. september.

Enklere tilgang

Det kan være vanskelig å holde oversikten over de forskjellige politiske partienes standpunkter i samferdsels- og transportrelaterte temaer.

Samtidig er dette politikk som påvirker alle sjåfører på en eller annen måte, gjennom veiutbygging og bompengefinansiering samt arbeidsforhold og trafikksikkerhet. 

- Vi bestemte oss tidlig for å gjøre en ekstra innsats for å hjelpe publikum også ved årets valg, sier adm. direktør i NLF, Geir A. Mo.

Han er stolt over å kunne presentere NLFs Velgerguide; et digitalt verktøy som raskt og enkelt gir deg tilgang til partienes synspunkter i forskjellige transportrelaterte spørsmål.

Alle støtter forhåndsbetaling

En av fordelene med NLFs Velgerguide, er at det blir lettere å identifisere likheter og motsetninger som finnes på tvers av partiene.

- Gjennom dette verktøyet kan du blant annet se at samtlige politiske partier støtter innførsel av kredittkort eller bankgaranti tilknyttet Autopass-avtalene, for å garantere innbetaling av bompenger fra utenlandske transportører, sier Mo.