Sander er med på Barnas Byggeskole, og har fått utdelt fullt NCC-utstyr.

NCC sparker i gang Barnas Byggeskole

70 glade og forventningsfulle barn startet mandag 14. august på NCCs årlige Barnas Byggeskole. Gjennom uken får de lære de mest grunnleggende innen håndverkerfaget.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

Midt i august samler NCC 70 barn til Barnas Byggeskole fordelt i Oslo og i Asker. Målet er å inspirere og å gi en forsmak på hva bransjen kan by på.

- Dette blir veldig gøy, roper kommunikasjonssjef i NCC, Tor Heimdahl, til barna som deltar på årets Barnas Byggeskole. I dag og ut uka skal vi være snille med hverandre, vi skal passe på hverandre og bygge masse fint, fortsetter han.

For 12. året på rad gjennomfører NCC Barnas Byggeskole som kombinerer sommeraktiviteter og praktiske fag. Tidligere tilbakemeldinger viser at både jenter og gutter snekrer som aldri før i etterkant av byggeskolen. Etter en kort innføring begynte barna å stille spørsmål og er interesserte i fagområdet, noe som er svært inspirerende for NCC.

Gjennom Barnas Byggeskole har NCC «utdannet» over 1000 barn de siste 12 årene. I løpet av byggeskolen får barna, som er fra 7 til 12 år, kjennskap til bygg- og anleggsfag, realfag, bærekraft og helse, miljø og sikkerhet.

I Oslo samarbeider byggeskolen i år med Trasop skole og i Asker med Vettre skole.

Med kyndig hjelp fra håndverkere i NCC skal barna i løpet av uken også bygge en stor utendørs undervisningsbenk til elvene ved Trasop skole og en gapahuk til Vettre skole.

Flere måter å lære på

Politisk rådgiver hos Byggenæringens Landsforening (BLN), Caroline Khoury Nilsen, var henrykt over å se entusiasmen i alle barna som bygger gjennom hele uken.

- Dere er heldige som får muligheten til å lære på en litt annerledes måte, for det er mange måter å lære på. Ikke alle er like glad i å bare sitte på skolebenken hele tiden, så dette er en fantastisk mulighet for å bruke kroppen og gjøre ting, fortsatte Nilsen. Vi i BNL er utrolig takknemlige for NCCs rolle i det dere gjør her, sa Nilsen til barna.

- De som jobber med å lage ting, bygg, veier, hus, vet at det trengs mange flere av dere fremover, så om dere har lyst så håper jeg dere fortsetter med å bygge og lage, avsluttet Nilsen til stor jubel fra barna som nå tar fatt i ukas første byggeprosjekter.

Bidrar til rekruttering

Også Thomas Norland, kompetansesjef i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg går langt i å rose NCC med engasjementet og samfunnsansvaret selskapet gjør for å styrke bygg- og anleggsfaget.

- Når jeg ser på alle barna som bygger her, så ser jeg mye positiv energi, sier Thomas Norland, kompetansjesjef i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA). Barna er så nysgjerrige; de prøver og feiler, og de opplever mestring. Det er kjempepositivt, konkluderer Norland entusiastisk.

- Det er ikke mye sløyd igjen på barne- og ungdomsskolen, så Barnas Byggeskole-prosjektet til NCC er helt unikt og veldig viktig for bransjen med tanke på å løfte yrket og rekruttere til bransjen i fremtiden. Her er NCC en viktig samfunnsaktør, jubler Norland.

Verden om 100 år

NCC er i disse dager helt i startfasen på massivtreprosjektet Valle Wood på Helsfyr. I den forbindelse skal barna på byggeskolen få fantasere om hvordan verden vil se ut om 100 år.

Til slutt skal dette tegnes, og alle tegningene skal samles i en tidskapsel, som graves ned utenfor Valle Wood. Barna skal selv være tilstede og den høytidelige nedleggelsen skjer på torsdagen i byggeskoleuken.

Bygger for humla i Asker

I løpet av de siste årene er humlebestanden blitt mindre, blant annet fordi det er blitt vanskeligere for humledronningene å finne egnede bol i byer og tettbygde strøk. Formålet med NCCs engasjement er å bidra til å snu utviklingen, og hjelpe humlene med å finne bolplass.

Kunnskap hos entreprenører og utbyggere om hvordan man kan tilrettelegge for pollinerende insekter gir et viktig bidrag til å opprettholde naturens mangfold. I Asker skal barna derfor bygge humlekasser.

Lærer å legge asfalt i Drammen

På tirsdag reiser barna til NCC Industry sitt asfaltlaboratorium i Drammen.

Her lærer barna om hvordan NCC produserer NCC Green Asphalt, som i produksjonsprosessen reduserer CO2-utslippet med 30 prosent, ifølge NCCs sammenligning med annen asfalt.

I tillegg får barna prøvd seg som asfaltarbeidere, samt en rekke andre spennende bygge-aktiviteter.

Powered by Labrador CMS