Alle
Alle

Den tøffeste Mercedesen?

CAPE TOWN (AT.no): Mercedes-Benz har avduket sin første pickup.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen ble publisert for over 5 år siden.

CAPE TOWN: Tirsdag kveld ble nye Mercedes-Benz X-klasse avduket under en seremoni i Cape Town i Sør-Afrika. Dette er Mercedes' første pickup, og det den tyske produsenten selv kaller «den første pickupen fra en premium-produsent.»

Bilen vil etter all sannsynlighet bli å se på norske veier innen årsskiftet, og skal være i salg i hele Europa i løpet av november. Enkelte andre markeder vil følge etter i løpet av 2018 og 2019.

Se bildekarusell øverst i saken.

Når bilen kommer vil det være med en 4-cylindret motor på 2,3 liter med 163 og 190 hk. Bilen får innkoblbar firehjulsdrift som kan kobles inn i inntil 100 kilometer i timen. I løpet av 2018 vil V6-motoren med 7G-Tronic girkasse og permanent 4-hjulsdrift følge etter.

- X-klasse vil by på en ny standard innenfor pickupsegmentet, sa varebilsjef i Mercedes-Benz, Volker Mornhinweg under avdukingen.

 

Daimler sparte ikke på konfekten under avdukingen i Cape Town tirsdag kveld.
Daimler sparte ikke på konfekten under avdukingen i Cape Town tirsdag kveld.

X-klasse er designet for å by på gode kjøreegenskaper både på landeveien og utenfor asfaltstripen. Bilen får utelukkende 5-link bakaksel med spiralfjærer på alle fire hjulene, noe som gjør at kjøreegenskapene kan tunes bedre enn med tradisjonelle bladfjærer som de fleste i dette segmentet benytter. Bilen får kraftige bremser, og i kombinasjon med den kraftigste motoren vil føreren kunne velge flere ulike kjøremodus. Det blir en rekke sikkerhetssystemer inkludert skiltgjennkjenning tilgjengelig.

Infotainmentsystemet, samt betjeningssystemene vil være det samme som vi kjenner fra andre Mercedes-modeller, slik at de som er vant med Mercedes produkter vil føle seg hjemme i X-klasse.

Bilen kommer i tre utstyrsnivåer, med ulik standardutrustning: Pure, Progressive og Power.

STILLING LEDIG:
Powered by Labrador CMS