Uniteam slår seg sammen med Malthus

Det nye norskeide modul- og containerselskapet får 150 ansatte - fordelt på seks land - og en årsomsetning på over en milliard kroner.

Publisert Sist oppdatert

Malthus og Uniteam slår seg sammen for å bli «en ledende leverandør av modulbygg og containere».

Konsernsjef i Malthus, Arild Ollestad, blir leder for det sammenslåtte selskapet, som skal hete Malthus Uniteam AS, opplyses det i en pressemelding.

- Vi slår oss sammen for å kunne tilby bedre, mer effektive og fremtidsrettede løsninger for våre kunder, gjennom innovasjon og produktutvikling. Vårt mål er å bli det mest innovative og lønnsomme modul- og containerselskapet i Norden, med ambisjon om ytterliggere internasjonal vekst, sier Ollestad.

Innkvartering for anleggsbransjen

Etterspørselen etter midlertidige bygg og bygninger som kan ferdigstilles på kort tid er stor og økende, både i offentlig og privat sektor, i Norge og internasjonalt. Selskapene har løsninger for blant annet sykehus, omsorgsboliger, samt midlertidige kontorer og innkvartering for industri, bygg- og anleggsbransjen.

Ledelsen mener at sammenslåingen gir Malthus Uniteam den riktige kompetansen samt finansielle styrken for ytterligere vekst i Norge, Norden, samt internasjonalt.

Norskeid selskap

- Vi er stolte av å komme inn som medeiere i Malthus Uniteam sammen med Reiten & Co og resten av aksjonærfelleskapet. Sammen er vi sterkt motivert av å være med på og utvikle norskeide, internasjonale virksomheter. På sikt vil en børsnotering vurderes for å supportere ytterliggere lønnsom vekst, sier Ståle Kyllingstad, CEO og eier av IKM Gruppen, som vil bli en av hovedaksjonærene i det nye selskapet.

- Reiten & Co har vært en langsiktig eier i Malthus med målsetting om å skape en global aktør med betydelig konkurransekraft. Med denne sammenslåingen er Malthus Uniteam godt posisjonert for ytterligere vekst, og eierne deler visjonen om å utvikle norskeide virksomheter internasjonalt, sier Bård Brath Ingerø, managing partner i Reiten & Co og styreleder i Malthus Europe.

Sammenslåingen er med forbehold om endelig godkjennelse fra konkurransetilsynet.