Salgsansvarlig Bård Normann Andersen (t.v), anleggssjef Anne Helene Nygaard Brand og spesialarbeider Roger Lillemark er strålende fornøyde med at de nye produktene endelig er til salgs.
Salgsansvarlig Bård Normann Andersen (t.v), anleggssjef Anne Helene Nygaard Brand og spesialarbeider Roger Lillemark er strålende fornøyde med at de nye produktene endelig er til salgs.

Nå er de vaskede produktene til salgs

I 2016 investerte Franzefoss i et vaskeanlegg på Vinterbro. Anlegget «vasker» nullstoffer som tidligere ble sendt til deponi og lager nye produkter av dem.

Publisert Sist oppdatert

Nå er disse produktene klare for salg, og i den anledningen inviterte anlegget til åpen dag for kunder.

- Dette er startskuddet for det nye vaskeanlegget. Hensikten med den åpne dagen er å informere kundene om anleggets muligheter og samtidig høre på deres forventinger og ønsker til produktene, sier salgsansvarlig Bård Normann Andersen i Franzefoss Pukk.

Nysgjerrig på nye produkter

De oppmøtte kundene fikk omvisning på vaskeanlegget, informasjon om de nye produktene og grillmat i nydelig sommervær. Én av kundene som var tilstede, var Kaleb Schytt fra anleggsgartnerfirmaet Anlex AS.

- Jeg er her i dag, fordi jeg er nysgjerrig på de nye produktene Franzefoss produserer, og spesielt vasket 2/11 til bruk i dreneringsgrøfter. Det er lettere å håndtere enn 16/22, som vi bruker i dag, og ville gjort arbeidsdagen vår veldig mye lettere, sier han i en pressemelding sendt ut av Franzefoss.

Støver mindre

Noen av de vaskede produktene er nye og har nye bruksområder, mens andre er en forbedring av allerede eksisterende produkter, ifølge meldingen fra Franzefoss.

- De vaskede produktene er gode alternativer til de vi har solgt til nå. De støver omtrent ikke og vil nok bety mye med tanke på helse, miljø og sikkerhet for kundene våre, sier Andersen.

Noen av de nye produktene trenger imidlertid og bli testet mer før de blir «et naturlig valg for kunden».

- For de nye produktene, er det et nytt marked det skal bli spennende å jobbe med. Et langsiktig mål er å bruke maskinsand i stedet for natursand i betongproduksjon eller andre steder natursand brukes i dag, men det krever en del forskning og kompetanse om produktet, sier Andersen.

Vaskeanlegget gir også bedre strømaterialer, flere valgmuligheter og vesentlig større produksjonskapasitet.

- Konkurransedyktig pris

Selv om de nye, vaskede produktene er bedre, betyr ikke det at de blir dyrere.

- Det er høyere kvalitet på produktene, men i og med at råvaren er nullstoffer vi allerede har på lager, er vi veldig konkurransedyktige uten å øke prisen. Målet er å produsere mindre pukk på vanlig pukkverk og gjenvinne mer gjennom vaskeanlegget i fremtiden, sier Andersen.

De vaskede produktene som produseres nå i startfasen er 0/0,063 mm silt til fordemningsmasse, 2/4 mm og 2/11 mm. Anlegget er veldig fleksibelt og kan tilpasse produksjonen etter markedet, opplyses det i meldingen.